Zvizdić službeno napustio SDA: Nisu napravljene očekivane kadrovske promjene

Denis Zvizdić, sada već bivši potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, potvrdio je u petak na konferenciji za medije da napušta Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg neslaganja sa rukovodstvom te stranke.

 Odluka koju sam donio nije bila jednostavna, ali je bila jedina moguća jer u SDA nisu napravljene očekivane kadrovske promjene koje bi vratile ugled, rekao je Zizdić, prenosi Avaz.

Kazao je da ovu odluku nije donio ranije jer smatra da bi to bilo nekorektno, a ne upozoriti prethodno na greške i pokušati ih popraviti.

Naveo je da je živio za SDA čiji je član bio 30 godina. Pojasnio je da se izgubio opći interes i programski ciljevi.

Bakiru Izetbegoviću sam rekao da sam dao ostavku, dodao je Zvizdić.

Pojasnio je da je odluku donio poslije višemjesečnih apela da se SDA mora vratiti izvornim principima te da se u općinama i gradovima gdje su doživjeli poraz na izborima moraju dogoditi promjene bazirane na znanjima, kompetencijama…

Počeo se gubiti korak sa suvremenim političkim trendovima. SDA je brutalno poražena u većini gradova. Pitanje nabavke vakcina ostat će najveća mrlja i poniženje u ovom mandatu, rekao je Zvizdić.

Kaže da njegovo mišljenje dijeli veliki broj članova SDA te da je upozoravao na brojne probleme.

Nadam se da će se ove greške shvatiti. Nemam namjeru komentarirati unutarnje probleme i odnose s članovima. Zadnji tračak nade da se dogodi promjena je ugašen, naveo je Zvizdić.

Rekao je da ovo nije pitanje nikakvih osobnih ambicija niti fotelja i funkcija. Pojasnio je da okvir u kojima funkcionira SDA ne dopušta dalji napredak.

Naveo je da mnogi u SDA smatraju da su promjene u stranci bile kozmetičke. Smatra i da je bilo puno obećanja, a malo konkrentih poteza.

Pouzdano znam da ima još dosta članova koji nisu zadovoljni. Nikoga ne pozivam da napravi bunt, ne znam hoće li netko krenuti mojim stopama, naveo je Zvizdić.

Kada je riječ o njegovom daljnjem političkom angažmanu, rekao je da ostaje u politici.

Ostat ću u statusu nezavisnog zastupnika. U mom fokusu je isključivo država. Zbog toga mislim da se mogu okupiti politički projekti koji mogu pomoći u jačanju BiH. Što se tiče moje pozicije u Kolegiju Predstavničkog doma, nisam dao ostavku. Bilo bi upražnjeno mjesto, ne bih bio predstavnik bošnjačkog naroda. Druga dva člana kolegija bi sami mogli donositi odluke,  rekao je Zvizdić.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

  • Bošnjaci se ‘zalažu’ za ‘građansku’ BiH ….pa da vidimo hoće li Zvizdiću biti svijedno da sada nebude više u Bošnjačkoj stranci nego možda sada u Srpskoj ili nedajbože u Hrvatskoj stranci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.