Zvizdić: Most Svilaj višeznačno je važan za BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetio je danas gradilište mosta Svilaj na rijeci Savi koji na panevropskom koridoru Vc spaja Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku.

Zvizdić je rekao da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je višeznačno važan za Bosnu i Hercegovinu.

To je objekt koji nas spaja s Hrvatskom i u konačnici to će biti jedan od najvažnijih objekata na koridoru Vc koji je za BiH značajan s regionalnog i ekonomskog stajališta i koji će spojiti Europu s BiH i Sarajevom, te Sarajevo s Pločama, kazao je Zvizdić.

Po njegovim riječima, performanse mosta koji je dug 640 metara i širok 29 metara, s tri kolovozne trake, govore o ozbiljnosti projekta.

On predstavlja volju i namjeru razvijanja ekonomskih i dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i jačanje širenja prometne infrastrukture kao baze za poboljšanje privrednog i ekonomskog života, istaknuo je Zvizdić.

Dodao je da se vrlo brzo očekuju i značajniji radovi na mostu kod Gradiške koji će predstavljati bitan infrastrukturni projekt važan za privredu, ekonomski razvoj, razmjenu i protok roba, kapitala i ljudi.

Naglasio je da je riječ o ukupnoj strategiji koju ima Bosna i Hercegovina u smislu infrastrukturnog razvoja i kreiranja razvoja graničnih prijelaza koji će imati infrastrukturu usklađenu s europskim standardima.

Ovaj objekat je važan i za Hrvatsku i za Bosnu i Hercegovinu, a važan je i zbog kredibiliteta naše zemlje u odnosima s Europskom unijom, rekao je predsjedavajući Zvizdić.

Izrazio je očekivanje da će most Svilaj biti završen i stavljen u promet do kraja godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.