Zvizdić: Ispunili smo sve uvjete za dobivanje kandidatskog statusa u EU

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine završilo je kompleksan proces odgovaranja na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije te time finalizirala svoje obveze za dobijanje kandidatskog statusa.

Ovim povodom na današnjoj konferenciji za medije obratio se Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Odgovorili smo na 3.897 odgovora na 23 tisuće stranica, i oni će danas biti upućeni u Bruxelles, rekao je Zvizdić.

Cilj je bio, kako kaže, kroz odgovore dati kompletan politički, ekonomski, pravni i socijalni status BiH.

Zahvalio se svima koji su sudjelovali u tome. Kaže da su mogli ovo brže uraditi, ali u određenim fazama nije bilo političke volje.

Mogu optimistično kazati da će BiH bez obzira na destrukcije biti punopravni član EU, rekao je.

Zvizdic kaže da kandidatski status više ne ovisi o BiH, ali se nada da će prijatelji BiH shvatiti važnost da BiH dobije kandidatski status, imajući u vidu sve turbulencije na zapadnom Balkanu.

To bi bila najbolja poruka investitorima, ali i mladim ljudima. Nadam se da će se to dogoditi u ovoj godini, rekao je Zvizdić.

(Fena)


3 komentara

  • Tri godine im bilo potrebno odgovoriti na nekoliko pitanja i sada to smatraju uspjehom u svome četverogodišnjem mandatu. Takva je politika koju vode JDZ i SDA. Još jedan mandat ovima iz EU za čitanje i postavljanje podpitanja i još jedan mandat ovima za odgovor i onda u narednih 15-20 godina bi moglo uslijediti i otvaranje prvoga od 36 poglavlja. Ako se ovim tempom poglavlja otvaraju i zatvaraju ond abi mogli negdje krajem 22 stoljeća zatvoriti sva poglavlja i biti na pragu prijema u euroatlanske integracije, ako se tada još uvijek budu zvale EU i NATO. Veća vjerojatnost je novo ime regije/regiona u Nova europska islamska zajednica sa primjesom kršćanstva u nekim malim zabačenim džepovima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.