Zvizdić: Bilo kakav oblik radikalizma nije i neće biti dozvoljen u BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon sastanka s izaslanstvom Republike Bugarske, odgovarajući na pitanje novinara iz Bugarske, izjavio da je Bosna i Hercegovina zemlja Bosanaca i Hercegovaca i da pripada isključivo i samo građanima BiH.

Po njegovim riječima, tako je bilo, tako će i ostati.

“Bosna i Hercegovina ima dobre odnose s Turskom, ali Turska se nikada nije umiješala u unutarnje poslove Bosne i Hercegovine, niti je pokušala utjecati na realizaciju naših baznih prioriteta, a oni su europske integracije i NATO integracije. U tom smislu smo uvijek imali podršku Turske na realizaciji tih osnovnih ciljeva”, kazao je Zvizdić, odgovarajući novinaru iz Bugarske koji je postavio pitanje u vezi s navodima da je BiH ostavljena u “naslijeđe turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu”.

Napomenuo je da BiH pripada Europskoj uniji i europskom kontinentu.

“U kulturološkom smislu, posljednjih 150 godina je BiH isključivo vezana za dominantne tijekove europske kulture. Mi poštujemo našu vjeru i našu tradiciju. Islam u BiH je zasigurno jedan od najtolerantnijih oblika islama na svijetu”, naveo je Zvizdić. Dodao je da “smo ponosni na moralnu, etičku ispravnost i tolerantnost islama u BiH“.

“Bilo kakakv oblik radikalizma nije i neće biti dozvoljen i nigdje u BiH ne postoje bilo kakve baze ili bilo kakvi kampovi” naglasio je Zvizdić, odgovorajući na pitanje postoje li na teritoriju BiH baze radikalnog islama.

Po njegovim riječima, to je službeni izvještaj bh. obavještajnih agencija koji je potvrđen od europskih agencija s kojima agencije BiH imaju sporazum.

Napomenuo je da BiH ima potpisan sporazum sa EUROPOL-om, te redovitu suradnju i sa svim agencijama u regiji, Europi i svijetu.

“Oni govore o sljedećim podacima, u zadnje dvije godine nije ni jedan državljanin BiH otišao na ratište u Siriji. Oni koji su se vratili, a ukupno ih je bilo 46, se nalaze pod kontrolom ovlaštenih državih institucija. U BiH nema i neće biti bilo kakvoga kampa koji bi mogao biti vezan za bilo koji oblik radikalizma ili terorizma”, istaknuo je Zvizdić.

Naglasio je da je riječ o neistinitim informacijama i jednoj vrsti „specijalnog rata“ koji se vodi protiv BiH.

Premijer Republike Bugarske Boyko Borisov je kazao da su se Zvizdić i on dogovorili da specijalne službe, a i oni sami, surađuju u pogledu suzbijanja terorizma.

“Mi se zalažemo za to da sve balkanske zemlje pristupe NATO-u da bi se jamčila sigurnost. Zalažemo se za opću europsku obranu. Zato se izdvajaju sredstva iz EU”,  kazao je Borisov.

(Fena)

2 komentara

  • Zvizdiću kako ti onda nazivaš Vehabije,selefije kojih je puna BiH-na,zastave ISIL-la ti vise na kućama tih radikala,bez policije u ta mjesta,sela ne smije niti jedan novinar,ući.Oni tumače i uče neki svoj Islam koji ne zagovara Islamska zajednica u BiH-ni.Pa što je to onda.Od kuda toliki Arapi odjednom u BiH-ni,kupuju nekretnine,zemlju,kako ,po kojim zakonima to rade..,,ŠERIJAT,, nije zakon BiH-ne a ovi ga sprovode,tumače po svome..Koliko je povratnika hrvata pretučeno,ubijeno,maltretirano od rata na ovamo,od primirja u Bugojnu,Travniku,Varešu,Kaknju,Visokom,Zenici,Sarajevu,Konjicu itd.O čemu ti nama pričaš,javno na portalima,medijima prijetite hrvatima nestankom,progonom iz Federacije,spominjete procente koliko nas je sada,koliko će nas biti,da smo nac.manjina itd..Pa što je to nego planski progon i ekstremizam.Slučaj Leutar,Ugljen,Šantić itd.govore gdje živimo i u kakvom društvu i državi.Gdje su počinioci tih ubistava,gdje su nalogodavci,tko su ti koji sve ove godine prekrivaju te strašne zločine.Tko je pobio Bugojance-intelektualce,ljudi su odvedeni,ubijeni za kosti im se ne zna..Mlaćo hoda,živi,Selmo Cikotić itd.Je li to pravda i pravna država koju vi zagovarate.Da ne spominjemo ne sprovođenje odluka Ustavnog suda,preglasavanje hrvata,uzurpiranje njihovog političkog,demokratskog prostora.Dotakli ste dno-dna,što je dalje,zar može niže.Ponavlja te greške Slobodana Miloševića i idete korak dalje,što je sljedeće…Morateznati da hrvatski narod Zvizdiću nije ostavljen i neće biti ,,amanet,,Turske i Erdogana. Bakirove igre sa Turskom na ovakav način su jako štetne i opasne za državu BiH-nu i njenu opstojnost..Srpski i hrvatski narod u BiH-ni sigurno nije i ne želi biti u ,,amaneti,,Turskoj..

    • upravo tako. šta su vehabije nego teroristi? šta su one balije (sda i sdp) koje su organizirale napad na Široki pred utakmicu? saudijska arabija đava te odnio, nije iz tebe ništa dobro izašlo, osim što žene sada smiju vozit do svog kamenovanja

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.