ŽS: Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, produžen policijski sat – Jabuka.tv

ŽS: Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, produžen policijski sat

U Županiji Sarajevo od u petka na snagu stupa novi termin zabrane kretanja, i to od 21:00 pa do 5:00 sati ujutro, priopćeno je iz Vlade ŽS-a.

Zaključak o zabrani kretanja u ovom razdoblju donijela je Vlada ŽS-a zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u Županiji Sarajevo. Zabrana kretanja na snazi će biti sljedećih 15 dana.

Također, na razdoblje od 15 dana, počevši od 20. ožujka 2021. godine u 5:00 sati, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u ŽS-u, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića.

Zaključkom o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Premijer Edin Forto poručio je da će Vlada ŽS-a odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Ž-a, a koji će se naći pred Skupštinom ŽS-a sljedećeg tjedna, spremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad.

Iz zabrane kretanja u ŽS-u izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije Covid-19 na području ŽS-a, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije Covid-19 te uposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u razdoblju od 21:00 uvečer pa do 5:00 sati ujutro sljedećeg dana.

Donesen i zaključak o produženju važenja svih ranijih mjera po preporukama Kriznog stožera, priopćeno je iz Službe za protokol i press ŽS-a.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.