Zračna luka Mostar uvodi charter letove iz nekoliko europskih zemalja i Bliskog istoka

Zračna luka Mostar, uz građevinske radove koji traju na zgradi terminala, aktivno priprema i proširenje broja zračnih linija za iduću godinu.

Kako je rekao jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar Marko Đuzel, planiraju se charter-letovi iz nekoliko europskih zemalja i Bliskog istoka, a radi se o turistima koji dolaze u Međugorje.

”Uz Italiju i Libanon, ove godine dobili smo i letove iz Irske, a vjerojatno ćemo imati i iz Poljske. Radi se o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje i očekujemo kako ćemo imati veliki broj tih letova”, govori Đuzel. Dodaje kako su u tijeku pregovori s niskobudžetnim zrakoplovnim prijevoznicima, ali kako će u tome procesu morati imati potporu lokalnih vlasti i Ministarstva prometa i veza Federacije BiH, piše Večernji list.

”Kako bismo njih doveli ovdje, mi doslovno moramo besplatno raditi. A kako onda pozitivno poslovati? Zbog toga nam trebaju subvencije od Grada Mostara i resornog federalnog ministarstva. Pregovori o ovom procesu su već krenuli i imamo razloga vjerovati kako će uskoro sve biti pozitivno riješeno. Gradske vlasti su nam obećale pomoć, a očekujemo da i Federacija učini isto. Dovođenje ovih zrakoplovnih prijevoznika u Mostar, odnosno Hercegovinu, samo može imati pozitivne učinke na gospodarsku i turističku sliku ovog dijela BiH”, ističu sugovornici.

Radovi koji se izvode na zračnoj luci trebali bi biti gotovi do početka prosinca.

”Iz IPA fonda dobili smo 250.000 eura. Sada ulažemo svoja sredstva, a oni će nam po završetku radova refundirati novac. Zgrada će imati znatno veće kapacitete nego ranije, suvremeno je opremljena i osiguran je brži protok putnika. Osim rekonstrukcije zgrade, iz istih sredstava financirali smo kupnju ambulantnoga vozila, što je bilo nužno radi sigurnosti putnika”, rekao je Đuzel za Večernji list.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • niskobudžetne i to džaba …nimalo mi se ne sviđa..to mi liči na avione koje je Grunf u alanu fordu pravio, jedomotorci bez motora 🙂 …lipo do Splita pa provjerenom aviokompanijom…samo Vi Irci letite mi smo poznati da radimo po ps-u, provjeravamo sve kako triba…ako koji dio bude viška kad nešto rastavimo to je onaj što sigurno ne triba :-)))

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.