Zračna luka Mostar u siječnju imala tek 5 putnika

Zračna luka Mostar u siječnju je imala tek pet putnika. Od Mostara je gori samo Brač, a bolji je čak i Mali Lošinj.

Naime, prema popisu, manje putnika od Zračne luke Mostar u siječnju imala je samo Zračna luka Brač. Dva putnika više od Mostara imala je Zračna luka Mali Lošinj kroz koju je prošlo sedam putnika, podatak je objavljen je na portalu Ex-Yu Aviation News.

Primjera radi, u istom periodu kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo je 61.068 putnika, kroz Međunarodni aerodrom Tuzla 58.304 putnika te su imali bolji promet od Zračne luke Brnik u Ljubljani koja je upisala 57.912 putnika.

Kroz Aerodrom Banja Luka prošlo je 34.488 putnika čime se banjalučki aerodrom smjestio iznad Niša (32.236), Splita (32.100), Tivta (16.651), Dubrovnika (14.296)…

Najbolje brojke, očekivano, ima Zračna luka “Nikola Tesla” Beograd koja je upisala 445.840 putnika. Odmah iza njih je Zračna luka “Adem Jashari” Priština kroz koju je u siječnju 2023. godine prošlo 235.573 putnika.

Foto: Ex-Yu Aviation News / Brojke putnika za siječanj 2023. godine

Na treće mjesto smjestila se Zračna luka “Franjo Tuđman” Zagreb s 221.747 putnika, dok je na četvrto mjesto zasjeo Međunarodni aerodrom Skoplje s 152.753 putnika.

Podsjetimo, u prosincu 2022. godine gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je: Odgovorno tvrdim da Gradska uprava i menadžment Aerodroma radi ozbiljan posao.

Dodao je i kako je Mostar u neobičnoj situaciji jer je kao lokalna zajednica vlasnik međunarodne zračne luke, piše Bljesak.info.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)

19 komentara

 • Jesu li ih ukrkili i odnijeli na leđima ili su ih gonili u karijolama?
  Čuj 5 putnika bgt.
  A pogledajte im plaće ,sa istom spremom šiju Poreznu i UNO duplo bar.

 • Podobni se uhljebili,dajte uz te zaposliti nekoga tko zna i hoce da radi pa makar vukao za nekoliko.Mislim da je u pitanju neka žešće veza sa vladajućima.. Daj uvedite barem za Zg liniju.

 • Čudo se nisu slikali kao i obično kada netko sleti u Mostar a drug Nevenko Herceg i HDZ-ovci su sebi po običaju trebali djeliti, plakete, priznanja i zahvalnice poslije sve dobro podmazati ručkom na račun sirotinje, pa se dobro nalit razni pića sve na račun sirotinje, sve obaviti sa službenim autima i kad sve zavrsi otić obać svak svoju ljubavnicu i zna se…

 • Cuj 5 putnika a nigdje torte , mažoretkinja i slikanja..!!! Zar nije to jadno. Gasi svjetla, moraju kablove…, Ne sramotite se vise. Uzorite to i zasadite Lozu, masline ili bilo sto drugo od cega ce biti koristi. Te sto rade ostavite uposleni i dalje da frezaju i okopavaju lozu. Kako vas nije vise sram. Kolike su place kod tih uposlenih , smije li se znati.????😂😂😂

 • Vrijeme je da Vlada Federacije u tu profitabilno poduzeće ubrizga bar 2 milijuna km…. Da ti djelatnici mogu prezivjeti do ljeta, onda opet kakve donacija i lagano…!

  • To treba pod hitno zatvoriti,svake godine ubrizgavanja milionskih iznosa i na kraju ništa.SIPA ovdje treba pod hitno upasti.Pršle godine da Zrinjski nije igrao vani ne bi cijelu godinu bilo 5 putnika.

  • Ima dvadeset godina uvijek ista priča.Gradonačelnik koji nema pojma šta se tamo dešava govori o novim ugovorima i linijama dok se uplate milionski iznosi iz budžeta i nakon toga se desi ovo da bude 5 putnika.Zračna luka je zrela za jednu žestoku finansijski kontrolu već odavno dok je direktor još bio kriminalac Raspudić.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.