Zračna luka Mostar ruši rekorde u broju putnika, u planu nove investicije

I uz nepostojanje vlasti u Mostaru, krize svake vrste u Gradskoj upravi, jedno gradsko poduzeće doživljava svoje najbolje trenutke. Radi se o Zračnoj luci Mostar koja ove godine planira rekordan broj putnika ili u najgorem slučaju isti broj putnika kao prošle godine, piše Večernji list.

Prošlogodišnja dobit

A koliko je bila uspješna prošla godina govori podatak kako vodstvo ove institucije planira prošlogodišnju dobit uložiti u širenje kapaciteta, te obnovu postojećih objekata. Ovo je prvi put nakon rata da Zračna luka Mostar svojim sredstvima planira ozbiljne pomake koji će u konačnici rezultirati boljom uslugom za putnike kojih bi ove godine trebalo biti oko 100.000. Kako se život vraća u trenutno najbolju gradsku tvrtku, govori i podatak kako se počinju iznajmljivati prostori unutar Zračne luke, tako da će sama luka od ove godine biti puno više od samo prolazne točke za brojne turiste i goste koji uglavnom preko Mostara idu u Međugorje.

Stručno osoblje Zračne luke Mostar trenutno planira i nove projekte koji bi trebali donijeti nove izvore prihoda i ovo poduzeće učiniti još profitabilnijim. Razvoj mostarske Zračne luke ima višestruk značaj za cijelu Hercegovinu. Već prošle godine se osjetilo kako brojne gospodarske grane imaju višestruku korist od putnika koji konačno slijeću u Mostar, a ne u Split, Dubrovnik, Sarajevo.

Novi ugovori

Ovaj tjedan je započela nova suradnja s talijanskom Pescarom koja će trajati sve do kraja godine, a očekuje se kako će biti postignuti dogovori o otvaranju novih zračnih koridora. Naravno, puno toga ovisi o potpori mostarskih gradskih vlasti koje se do sada i nisu pokazale uspješnim i zainteresiranim kada je u pitanju projekt razvoja mostarske zračne luke.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.