Zračna luka Mostar nadomak letova za Istanbul

Turkish Airlines razmišlja o uvođenju letova između Istanbula i Mostara u nadolazećem razdoblju, a razgovori o novoj usluzi su u tijeku.

Direktor Međunarodne zračne luke Mostar Marin Raspudić izjavio je: Nedavno smo dobili upit od Turkish Airlinesa o tome koji tip zrakoplova može raditi u Mostaru, što pokazuje da su naši pregovori napredovali. Proslijedili smo im informacije o tehničkim mogućnostima zračne luke. Već smo razgovarali o opremi i raspoređivanju i očekujemo da ćemo uskoro postići konkretan dogovor s Turkish Airlinesom“, izvijestio je Ex-Yu Aviation, prenosi Indikator.ba.

Raspudić je rekao da bi Airbus A319 bio najprikladniji za letove iz Istanbula, a za građane Mostara važno je da putuju do istoka kako bi se putnici mogli povezati preko Istanbula s ostatkom svijeta.

Generalni turski konzul u Mostaru Zerrin Kandemir izjavio je: Ova zračna luka ima kapacitet za upravljanje zrakoplovom Turkish Airlinesa, stoga nema prepreka za proširenje naše suradnje i konačno povezivanje Mostara s Istanbulom. Dodao je da su Zračna luka Mostar, Turkish Airlines i Konzulat spremni raditi na tom pitanju.

Turkish Airlines već nekoliko godina pregovara o pokretanju svoje druge destinacije u Bosni i Hercegovini. Godine 2016. godine predloženo je da prijevoznik operira za Mostar preko Sarajeva, međutim, ti planovi nikada nisu ostvareni.

Turkish Airlines jedini je inozemni prijevoznik koji leti za sve glavne gradove bivše Jugoslavije. Ovoga ljeta održat će se 19 tjednih letova za Sarajevo.

Zračna luka Mostar, koja tijekom ljeta ima niz sezonskih i čarter letova, prvenstveno za hodočasnike koji posjećuju Međugorje i turiste, ove godine je osigurala dva nova leta, uključujući dva tjedna leta iz Zagreba kojim upravlja Croatia Airlines ( od 3. svibnja) i dvije tjedne usluge iz Dusseldorfa i Stuttgarta kojima upravlja Eurowings (od 16. svibnja i 19. svibnja).

Ova godina je ključna za Zračnu luku Mostar, zbog čega bih pozvao mještane da koriste ove nove letove u Njemačku i Zagreb kako bi se usluge mogle održati. Dolazak Eurowingsa i Croatia Airlinesa poboljšat će povezanost Zračne luke i učiniti da je i drugi prijevoznici uzmu u obzir, rekao je Raspudić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.