Najmoderniji zrakoplov za let putnika iz Sarajeva do Zuricha

Međunarodna zračna luka Sarajevo ponosna je na činjenicu da je na njihovu pistu danas sletio jedan od najinovativnijih i najmodernijh zrakoplova na tržištu, Bombardier C serije.

Naime, putnici zrakoplovne kompanije Swiss od danas imaju mogućnost na relaciji Sarajevo-Zurich putovati u ovom zrakoplovu, koji je u svijetu zrakoplovstva poznat pod imenom “jet koji šapuće”, priopćeno je iz Međunarodne zračne luke Sarajevo.

Ovaj tip zrakoplova zahvaljujući suvremenim motorima proizvodi dvostruko manje buke u odnosu na slične tipove zrakoplova. Osim toga, ovaj zrakoplov nudi dodatni osećaj komfora, veliki prozori čine kabinu svetlijom, a prostor za odlaganje ručne prtljage je znatno veći. Ergonomsko sjedište također nudi dosta komfora, a osiguran je i dodatni prostor između sjedišta. Najsuvremenija pilotska kabina razvijena je neposrednom suradnjom kompanija SWISS i Bombardier i potpuno je prilagođena potrebama posade. CS100 prima 125 putnika i zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i inovativnom dizajnu postavlja nove standarde u oblasti ekonomičnosti, ekološke prihvatljivosti i komfora putnika i to sa 25% nižim troškovima. Specijalno oblikovana krila i zakrilca osiguravaju optimalnu veličinu motora, manju potrošnju goriva, a time i manju emisiju štetnih materija. Na taj način, u usporedbi s drugim zrakoplovima u svojoj klasi, C serija smanjuje emisiju CO2 za 20%, priopćeno je.

U zrakoplovnoj kompaniji SWISS, koja posluje kao dio Lufthansa Grupe, veoma smo ponosni na najnoviji tip zrakoplova u SWISS floti, Bombardier C serije, a posebno na činjenicu da ovaj zrakoplov leti za/iz Sarajeva od 15. travnja, naglašava Bernhard Vodl, generalni direktor Lufthansa Group za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crna Goru, Srbiju i Sloveniju.

Mi smo bili prva zrakoplovna kompanija koja je još 2008. poručila ovaj tip zrakoplova, jer smo još tada vjerovali u ovaj proizvod i Bombardier tim. Sada, 10 godina kasnije i poslije uloženih dvije milijarde švicarskih franaka i putnici iz Bosne i Hercegovine imaju mogućnost uživati u prednostima ovoga zrakoplova. SWISS je prva zrakoplovna kompanija u svijetu, koja je tijekom leta 2016. godine, uvela Bombardier C serije na kraćim i srednjim relacijama unutar europske mreže. Do kraja 2018. će ukupno 30 zrakoplova ovoga tipa letjeti u SWISS floti, dodaje Vodl.

Glasnogovornica međunarodne zračne luke Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut naglašava da je odluka zrakoplovne kompanije Swiss, odnosno Lufthansa grupacije, da uvede ovaj zrakoplov na svojoj ruti prema Sarajevu još jedna potvrda rentabilnosti ove linije te kvalitete usluga koje Međunarodna zračna luka Sarajevo pruža svojim poslovnim partnerima i putnicima te visokosofiticarane opreme i moderne infrastrukture kojom raspolažu.

Činjenica da ovaj zrakoplov proizvodi dvostruko manje buke u odnosu na slične tipove zrakoplova je od posebnoga značaja stanovnicima Sarajeva koji žive u blizini zračne luke. Dolazak ovoga zrakoplova dodatno potvrđuje da će se rast koji Međunarodna zračna Sarajevo bilježi u protekle dvije godine nastaviti i u 2018. godini, dodaje Bagarić-Arnaut.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.