Znate li zašto je važno koristit kremu koja pruža zaštitu od sunca?

Od ključne je važnosti svakodnevno nanošenje proizvoda za zaštitu od sunca.

To potvrđuje i činjenica da je Međunarodna agencija za istraživanje raka naglasila da postoji povezanost između pravilne primjene proizvoda za zaštitu od sunca i učinkovitosti naznačenog SPF-a.

A koliko kreme trebamo koristiti svakodnevno, kako se nanosi i na koje sve načine štetimo koži ako ne koristimo kremu za zaštitnim faktorom, otkrijte u nastavku.

Koliko kreme sa zaštitnim faktorom trebamo koristiti?

Da bi se postigla razina zaštite naznačena na proizvodu koji koristite, proizvod morate nanositi u preporučenim količinama od 2 mg/cm², što iznosi 6 čajnih žlica losiona (cca. 36 grama) na tijelo prosječne odrasle osobe.

Općenito je dobro računati da je za zaštitu lica nužno nanijeti oko ½ žličice proizvoda, a istu količinu na uši i vrat te dekolte. Na svako područje tijela (ruke, trbuh, noge, leđa) potrebno je namazati minimalno po 1 žlicu proizvoda i s takvim pravilnim nanošenjem proizvoda jedna tuba bi trebala biti potrošena u tri nanošenja.

Ova je količina znatno veća od one koju koristi prosječni potrošač i vrlo je važno upozoravati upravo na ovu činjenicu jer nanošenje manje količine proizvoda za zaštitu od sunca dovodi do umanjenja zaštite.

Tako, ako prepolovimo nanesenu količinu sredstva, razina zaštite mogla bi pasti i za dvije trećine.

Zašto trebamo koristiti kremu sa zaštitnim faktorom?

Sasvim je sigurno kako je u umjerenim količinama sunčanje izvor zdravlja te da imamo dokazane koristi od vitamina D, a kako biste bezbrižno boravili na otvorenom i uživali u dugom, toplom ljetu pravilno koristite zaštitu s adekvatnim zaštitnim faktorom.

Važnost korištenja proizvoda koji sadrže SPF faktor posebno se našla pod povećalom nakon videa koji je podijelila Gwyneth Paltrow. U proljeće prošle godine Gwyneth Paltrow u videu je pokazala kako kremu sa zaštitnim faktorom nanosi u minimalnim količinama, kao highlighter.

Pri tome je nadodala da nije tip osobe koji previše koristi ovu vrstu proizvoda što je izazvalo reakcije diljem svijeta. Društvene mreže su gorjele i svi su imali nešto za reći, a ovih dana kada nam se UV indeks polako približava svojim crvenim vrijednostima važno je dodatnu pažnju usmjeriti upravo na ovaj korak.

Bez obzira na to za koji proizvod se odlučili i s kojim vam se dogodio onaj neki „klik“, nikako nemojte zaboraviti kako su proizvodi sa zaštitnim faktorom najvažniji proizvodi u vašoj rutini njege kože.

Štite od neugodnih i neželjenih posljedica izlaganja sunčevim zrakama, ali i od preuranjenih znakova starenja. Iako je starenje posve normalan i prirodan proces, upravo nezaštićeno izlaganje suncu dugoročno dolazi na naplatu u vidu svega onoga protiv čega se nastojimo izboriti kozmetičkim proizvodima i tretmanima.

Kvalitetan proizvod za zaštitu od sunca apsolutna je nužnost, baš zbog toga što će prevenirati iritacije i oštećenja na nekoliko razina, ali i očuvati i upotpuniti rezultate na licu (i drugim dijelovima tijela često izloženim suncu) koji se postižu uz pomoć omiljenih tonika, eksfolijanata, seruma i krema. Nanosite ih u dovoljnoj količini, obnavljajte tijekom dana prema potrebi i uživajte u najljepšem godišnjem dobu pred nama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.