Znanstvenici odobrili: Čokoladu je najbolje jesti za doručak

Iako znamo da je tamna čokolada dobra za zdravlje, u normalnim količinama, naravno, mnogi još imaju onaj “zadovoljstvo s kajanjem” stav dok je jedu. Vjerojatno jer je čokoladi općenito teško odoljeti i pojesti samo nekoliko kockica, kada ispred nas stoji čitavih 100 grama.

Ali, znanost je još jednom potvrdila i potaknula jedenje tamne čokolade. Naime, prema istraživanju koje je proveo Syracuse University, tamna čokolada poboljšava kognitivne funkcije mozga. Dakle, bolje ćemo pamtiti, bolje prosuđivati i bolje se koncentrirati.

Kako nam je bitno da nam mozak funkcionira tijekom radnoga dana, znanstvenici su donijeli jedini logični zaključak: čokoladu je najbolje jesti za doručak!

Napomenuli su i još nekoliko situacija u kojima si možete olakšati život čokoladom. Prije polaganja nekoga ispita, jer utječe na koncentraciju; prije spavanja. Da, ista čokolada koja će ujutro omogućiti da vam mozak bolje radi će vam pomoći opustiti se prije spavanja. I treće, što već svi znamo, kada smo loše raspoloženi. Čokolada potiče stvaranje endorfina, hormona koji nas čine sretnima, piše Punkufer.hr.

Pored toga, tamna čokolada smanjuje rizik od moždanoga udara, pomaže u izgradnji mišićne mase, a utječe i na mršavljenje jer ubrzava metabolizam.

Pa, kad birate svoju tamnu čokoladu, gledajte samo da ima veći udio kakaa, a manji udio šećera. A šećer možete izbjeći u potpunosti tako da si sami napravite svoju čokoladu, odnosno čokoladne praline.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.