Znali su što traže: Iz dostavnog kamiona ukrali više od 300 iPhonea X – Jabuka.tv

Znali su što traže: Iz dostavnog kamiona ukrali više od 300 iPhonea X

Dok za novim generacijama klasičnih Appleovih telefona, iPhoneom 8 i 8 Plus nije zabilježena standardno velika potražnja na kakvu su u ovoj kompaniji navikli, početak prodaje iPhonea X obilježili su veliki redovi ispred trgovina, od čega su neki ljubitelji ove kompanije danima i noćima čekali u redu samo kako bi se što prije domogli “dragocjenog” gadgeta.

Sigurno je kako će Apple s desetkom ostvariti veliki uspjeh i da će prodati na desetke milijuna ovih telefona sljedećih mjeseci, no trenutno najveći problem nije potražnja, već ograničena ponuda te će veliki broj ljudi tjednima i mjesecima morati čekati dolazak novih modela Appleovih telefona u trgovine, prenosi Zimo.co.

S obzirom na nestašicu ovih uređaja u trgovinama, oni najnestrpljiviji mogli bi iPhone X potražiti u oglasniku jer uskoro bi se u SAD-u veliki broj ovih telefona mogao pronaći na stranicama za oglašavanje. Naime, dva dana prije početka prodaje novog iPhonea iz dostavnog vozila parkiranog ispred Appleove trgovine u San Franciscu ukradeno je više od 300 komada iPhonea X. Dok je vozač ovog kamiona u srijedu ujutro obavljao dostavu, trojica maskiranih muškaraca provalila su u kamion i ukrali Appleove telefone čija se vrijednost procjenjuje na oko 370 tisuća dolara (oko 2,4 milijuna kuna).

Policija još nije uhvatila pljačkaše, a vjeruju kako su oni ovaj kamion pratili i da su, s obzirom na vrijednost ukradene robe, dobro znali što se unutra nalazi. U potrazi za pljačkašima surađuju s dostavnom službom i Appleom, a mediji napominju kako Apple ima jedinstveni broj (IMEI) svih ukradenih telefona.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.