Znakovi koji ukazuju da trebate kupiti nove ručnike

Ručnici se svakodnevno koriste pa se ne treba čuditi što se brzo prljaju i potrebno ih je često prati.

No, osim čestih pranja, koliko bismo zapravo trebali mijenjati ručnike?

Ovo su neki od znakova koji vam trebaju da biste se riješili svojih starih ručnika i počeli tražiti nove.

Vaši ručnici prestali su upijati vodu

Ako primijetite da više niste suhi kao prije ili vam se čini da sušenje traje duže, nije riječ o vama, već o vašem ručniku.

Vaši ručnici su vjerojatno stari. Izdajnički znak da je vrijeme za zamjenu ručnika je kada je izgubio svoju pahuljastu upijajuću kvalitetu.

Vaši ručnici su stari nekoliko godina

Ako se o njima pravilno brine, visokokvalitetni ručnici trebali bi trajati do dvije godine, ovisno o upotrebi. Ručnici mogu postati smrdljivi iz mnogo različitih razloga.

To može biti osoba koja ga koristi ili kupaonica koje ima lošu ventilaciju, ali ako operete svoj ručnik i još uvijek ne miriše, to je jasan znak da je vrijeme za nove ručnike u vašem domu.

Vaši ručnici su grubi

Ako su prošli mjeseci ili godine otkako ste uživali u mekanim ručnicima, vrijeme je za nove. Oni mogu biti grubi od ostataka ulja za tijelo i deterdženata koji se nakupljaju unutar tkanine.

Ako je vaš ručnik nov, a primijetili ste da se tekstura iznenada promijenila, možda imate tvrdu vodu ili je možda vrijeme da promijenite deterdžent za pranje rublja.

Boja vašeg ručnika blijedi

Ako ste kupili šarene ručnike i primijetili da se nijansa promijenila ili jednostavno više ne izgledaju živahno kao prije, to je izvrstan izgovor da krenete u kupovinu novih.

Međutim, ako su vaši ručnici bijeli i želite ih posvijetliti, korištenje izbjeljivača mnogo je jeftinije nego njihova potpuna zamjena.

Postoje tragovi plijesni na vašim ručnicima

Ako na ručnicima primijetite mrlje od plijesni, potrebno ih je izbaciti. Ako je ovo čest problem, svakako uključite ventilator ili otvorite prozor u kupaonici, naručito tijekom i nakon tuširanja.

Ako nemate nijednu od tih mogućnosti, ostavljanje otvorenih vrata može pomoći u smanjenju vlage, koja je uzrok plijesni.

Imate poderotine ili rupe na vašim ručnicima

Ručnici nisu dizajnirani da traju vječno, pa ako su vaši poderani ili imaju rupe, treba ih zamijeniti.

Ako ih niste baš spremni baciti, razmislite o prenamjeni za čišćenje ili sušenje kućnih ljubimaca.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.