Zlato i srebro za studente Studentskog centra Mostar na Svjetskim Sveučilišnim igrama

Studenti Studentskog centra Mostar i sportskih kolektiva SOK Mostar i SKK Student vratili su se okićeni zlatom i srebrom sa Svjetskih Sveučilišnih igra u belgijskom Antwerpenu.

Osim što su mostarski sportaši izdominirali Igrama i oduševili sve sudionike, priča je značajna i po činjenici kako je ovo prvi puta da sudjeluju sportaši iz Bosne i Hercegovine.

Sudjelovanje na ovom natjecanju za nas ima višestruki značaj, osim što su se studentice okitile zlatom, a dečki srebrom, stvorili smo kontakte sa mnogim Sveučilištima iz svijeta, naši studenti upoznali su mlade sportaše i razmijenili kontakte, a Bosna i Hercegovina, Sveučilište u Mostaru i Studentski centar Mostar prepoznati su kao iznimno vrijedan partner, kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Svjetske Sveučilišne u Antwerpenu održale su se po 19-ti put gdje je sudjelovalo 28 Sveučilišta i to zemlje: Belgija, Italija, Engleska, Albanija, Njemačka, Rusija, Španjolska, Švicarska, Iran, Češka, Škotska,Finska, Nizozemska i Bosna i Hercegovina.

Cilj Igara je ponuditi studentima platformu na kojoj se sport smatra vrijednim instrumentom za razvoj međunarodne interakcije i iskustva s naglaskom na fair play i stvaranje prijateljstva među studentima. Sudjelovanje na Igrama besplatno je za sve studente, a podršku Studentskom centru za odlazak na Igre pružio je Državni ured za Hrvate izvan RH i Ured Predsjednika Vlade HNŽ-a.

Sudjelovanje na ovim Igrama i sve što smo našim studentima pružili, sigurna sam kako je obogatilo njihova znanja i dodatno motiviralo da ustraju u svojim ciljevima i rade na izgradnji njih samih kako u sportskom tako i životnom ciklusu, kazala je Glibić.

Svjetske Sveučilišne igre pružile su natjecanja u košarci, odbojci i futsalu za žene i muškarce, a ukupno je sudjelovalo preko 500 sportaša, poručili su sa Sveučilišta u Mostaru.

Studentski centar Mostar sudjelovao je sa svoja dva premijerligaška kluba, ženskim odbojkaškim klubom Mostar i muškim košarkaškim klubom Student gdje su djevojke zauzele prvo mjesto pobijedivši domaću ekipu KdG Sveučilišta iz Belgije. Studenti su u finalu poraženi od reprezentacije Sveučilišta u Kataloniji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.