Čović očekuje da će u svibnju biti imenovan novi saziv Vijeća ministara

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Mostaru kako bi u svibnju mogao biti imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH.

Dodao je da bi federalna vlast mogla biti formirana u naredna tri mjeseca.

Što se tiče Vijeća ministara jedini problem još je aktiviranje MAP-a i kako to staviti u kontekst neke politike i naših planova u budućem vremenu, ali čini mi se da i tu imamo rješenje tako da smatram da bi u petom mjesecu mogli imati novi saziv Vijeća ministara BiH, kazao je Čović novinarima nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Kada je pitanju federalna razina vlasti, Čović kaže kako je to moguće napraviti u naredna tri mjeseca.

Što se tiče federalne razine vlasti nastojat ćemo primarno s partnerima iz Sarajeva dogovoriti izborno zakonodavstvo i sve druge aktivnosti koje će postati dio naše agende kada je u pitanju europska BiH, kako bi potom preuzeli zajedničku odgovornost za vlast u Federaciji, za što se realno nadam da je moguće napraviti u naredna tri mjeseca, kazao je Čović.

Upitan za županijsku razinu vlasti gdje HDZ BiH ima svoje bitno učešće, odnosno Hercegbosansku i Hercegovačko-neretvansku županiju, Čović je istaknuo kako je, što se tiče Livna, u pitanju formalnost koja će biti okončana narednih dana te da tu nema velikih problema.

Kada je u pitanju Mostar, ja ne vodim pregovore na tim razinama i ne mogu ulaziti u nijanse i detalje, ali smo dogovorili da vrlo skoro završimo i taj pregovarački proces i mislim da se neće dogoditi da imamo Vijeće ministara BiH, a da nemamo vladu HNŽ-a u novom sazivu, ustvrdio je čelnik HNS-a.

Na sjednici HNS-a BiH održanoj u utorak u Mostaru, imenovani su voditelji odjela Glavnog vijeća HNS-a.

Pored imenovanja voditelja odjela Glavnog vijeća na sjednici je bilo riječi i o samom radu toga vijeća i onome što treba promijeniti u odnosu na dosadašnje stanje, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

(Fena)


5 komentara

 • Moj Dragane kud ti letis sa izjavom. Znamo da nije do tebe nego do Dodika i Bakira. Vi ce te svakako prihvatiti sve sto vam oni ponude… Vi ste tu radi vasih pozicija, funkcija a hrvatski narod i njegov interes se spominje samo onako usput kad vi sebe morate bolje pozicionirati…

 • Covicu dokle je dosao izborni zakon.Nista nisi promijenio , a pravio bih vlast.Pa koga lazes i dokle.Ti i Cavara isti ste.Samo svoj interes.

 • Simpatizirali ga ili ne svaka njegova izjava ima tezinu. Ovo je njegova tko zna koja izjava o raznim stvarima i procesima koja se ne obistini, a opet kad nesto iznova izjavi djeluje ubjedljivo.

  • Mark nikoga ja ne mrzim niti simpatisem.Stalo mi je do hrvatskog puka.Dosta sam izgubio u ovom ratu.Sve uzalud .Rat je dobro dosao profiterima bez obraza.Samo da se sjetim Praljka.Pitam se za koga.Puni
   smo kosovaca , njonja , Granica ,
   Mesica itd…itd…

 • Lažeš ko magarac! To govoriš od nove godine, i rekao si da se neće formirati federalna vlada dok se ne promjeni izborni zakon. Koga više lažeš?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.