Zlatno mlijeko je napitak koji rješava stres, a možda niste ni znali da postoji – Jabuka.tv

Zlatno mlijeko je napitak koji rješava stres, a možda niste ni znali da postoji

Zlatno mlijeko sve se češće spominje kao ayurvedski eliksir koji ublažava bol, smanjuje upalu i poboljšava probavu.

Riječ je o mješavini vrućeg ili toplog mlijeka i kurkume u prahu, a mogu se dodati i crni papar, đumbir, cimet i još mnogo toga. Crni papar pomaže lakše probaviti kurkumu, koja je ključni sastojak.

Napitak je, kažu oni koji su ga probali, vrlo ukusan i ako mu se dodaju orašasti plodovi ili se zasladi medom.

Dobrobiti pijenja zlatnog mlijeka su raznolike. Dokazano je da kurkumin pomaže kod različitih simptoma povezanih s raspoloženjem, a može pomoći ublažiti depresiju, navodi MBG Food.

Zlatno mlijeko ima i visoku razinu antioksidansa iz kurkume, cimeta i drugih sastojaka. Oni štite od štetnih nuspojava oksidativnog stresa.

Prirodno sredstvo za ublažavanje boli, kurkuma, također pomaže smanjiti razinu šećera u krvi, boriti se protiv virusa i zaštititi od srčanih bolesti, napominje Healthline. Pomaže i u smanjenju upale, boli uzrokovane artritisom i drugim upalnim stanjima. Zlatno mlijeko također može pomoći u poboljšanju pamćenja, a istovremeno potiče rast moždanih stanica, prenosi Index.

Healthline upalu i oksidativni stres navodi kao dva glavna krivca većine modernih bolesti. Dobra je vijest da ih je moguće prevenirati zdravim životnim stilom koji uključuje i zdravu prehranu, a zlatno mlijeko može biti dio nje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.