Zlatko Dalić: Vrhunske igrače treba samo staviti na prave pozicije

Zlatko Dalić preporodio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju, predstave kakve smo vidjeli protiv Ukrajine u Kijevu i protiv Grčke na Maksimiru dugo nismo gledali.

“Hvala mojim igračima, ali i ovim navijačima, svima velika zalsuga. No rekao sam na konferenciji za novinare, ovo je samo prvo poluvrijeme, ne smijemo se opustiti, u Grčku idemo kao da je 0:0. U atmosferi koja je bila danas ne možeš igrati slabo. Cijela Hrvatska je bila uz nas. Ništa nije gotovo, idemo kao da je 0:0″ – rekao je Dalić.

O tome kako je preporodio Vatrene kaže za HTV sljedeće:

“Ovo su vrhunski igrači, ne treba im puno, samo malo pristupa i razgovora da ih se postavi na prave pozicije. Treba im podrške i veselja, zaista su došli na okupljanje puni energije. Žao mi je da Mandžukić i Badelj nisu sudjelovali, ali nismo htjeli riskirati, imamo i drugih igrača”.

Koja je bila ideja za večeras?

“Osnovna ideja je bila ići preko bokova, teško je proći kroz sredinu, Htio sam da Kramarić i Perišić uđu unutra, da otvore bokove Striniću i Vrsaljku. Žao mi je prekida iz kojeg smo primili gol, toliko smo na tome radili i to vježbali. Glavni trening smo radili da Kramarić i Perišić otvaraju bokove, jer grčki bekovi su bili u strahu pred njima. Pravu stvar su radili Brozović i Rakitić na svojim pozicijama. Grčka ima dvije dobre točke, prekid i duga lopta. Puno smo radili na tome da na svaku dugu loptu netko od naših mora doći, na tome smo radili i to je bilo vrhunski od Rakitića i Brozovića. Luki treba dati slobodu kreacije i dati mu da radi ono što najbolje radi”, objasnio je.

O Striniću i Kaliniću kaže:

“Strinić se vratio nakon pauze i klupe u Napoliju, u dobrom je ritmu u Sampdoriji. Imao je dvije-tri situacije u kojima nije dobro reagirao, ali namjestio je gol i odigrao je izvrsno. Kalinića sam htio malo odmoriti jer nije posve spreman. Možda se Rebić nije najbolje snašao, ali mi moramo davati šansu mladim igračima”.

“Bila bi šteta da smo primili gol u zadnjim minutama nakon takve igre i toliko šansi. Imali smo ta dva-tri defanzivna skoka u kojima nismo dobro stajali, oni rade taj blok za Sokratesa, gledali smo 10-ak puta kako rade taj blok. Nije 4:1 nego 0:0, ovo je samo prvo poluvrijeme, već danas počinjemo razmišljati o uzvratu”, najavio je Dalić, koji je na kraju objasnio i neigranje Mandžukića.

“Mandžukić je htio igrati, i ja sam htio da igra, ali razgovarali smo i zaključili da ipak bude na klupi, jer vjerojatno ne bi izdržao cijelu utakmicu, pa bi izgubili i njega i jednu zamjenu”, zaključio je izbornik.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.