Zlatka Dalića ugostili franjevci u Livnu

Franjevački samostan svetih Petra i Pavla na Gorici u Livnu ugostio je izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ostvaruje s nogometnom momčadi.

Gorički fratri kao dobri susjedi (op.a. roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu) htjeli su mu i osobno čestitati.

Dobrodošlicu Daliću među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović, čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije a da pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj.

Gvardijan je ovom prigodom Daliću darovao i prigodne poklone, javlja Informativna katolička agencija (IKA).

Zatim je banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, u ime Banjolučke biskupije, čestitao Daliću i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima pročitavši tekst posvete s knjige koju mu je ovom prigodom darovao ”Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.”, a koji potpisuju banjolučki biskupi Franjo Komarica i Marko Semren.

U ime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na svjetskom nogometnom natjecanju u Katru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!

Nakon Dalićeve zahvale na čestitkama slijedilo je jednosatno druženje uz kavu i razgovor o sportu, prije svega o nogometnom prvenstvu u Katru.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • malo je poznatih Osoba koji su se javno opredjelili koja im je Vjera.
    Svaki čovjek je ONO ŝto on sam za sebe tvrdi i govori da jeste, a ne ono ŝto mu drugi određuju da je po vjeri i naciji ili neopredjeljen.
    Svaki čovjek sa 18 godina to SAM odlučuje !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.