ŽKK Zrinjski više neće nastupati u Prvenstvu BiH

ŽKK Zrinjski 2010 Mostar neće nastupiti u Košarkaškom prvenstvu BiH za žene u sezoni 2024/25, priopćili su u utorak iz ovog kluba.

Naveli su da za to postoji puno razloga, a njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

Promocija grada i županije u zadnje dvije godine okrunjena je brojnim pobjedama, uspjesima i trofejima u svim natjecateljskim kategorijama. Petnaesta godina postojanja kluba koji nema mrlju u svome djelovanju, brojni uspjesi i odlikovanja nisu dovoljni da budemo dio najvećeg gradskog proračuna u povijesti Mostara.

Predstavnici županije još nisu našli ni 10 minuta za prijem naših vrhunskih sportašica i prije svega dobrih, poštenih i vrijednih djevojaka. Umorni od traženja malo pozornosti i financijske podrške, povrijeđeni nebrigom za ženski sport i postiđeni lažnim obećanjima odlučili smo se na ovaj potez.

Iduću sezonu natjecati ćemo se u okviru A1 lige za seniorke. U seniorski sastav ćemo uvesti mlade perspektivne igračice iz omladinskog pogona. Aktivnosti za mlađe kategorije nastavljamo kroz službena natjecanja i posjete turnirima za sve uzraste.

Za korak unazad smo se odlučili iz opreza da klub ne dovedemo u veće financijske probleme iz kojih bi se teško izvukli. Ostati ćemo optimisti i nadati ćemo se podršci koja je izostala u periodu kada nam je bila najpotrebnija i kada smo bili primjer kluba za sportsku literaturu.

Izvrsnost koju smo dokazali nastupom u najvećem rangu ženske košarke sa igračicama iz vlastite škole košarke je nešto što će i što bi trebalo biti zapisano u svim sportskim knjigama!

Hvala našim vjernim navijačima, službenim sponzorima i poduzetnicima kao i Sportskom savezu grada Mostara koji su nas podržali te ih pozivamo da i dalje budu uz nas.

Posebno hvala HŠK Zrinjski Mostar bez čije nesebične podrške prethodne dvije sezone ne bi bilo moguće realizirati, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: ŽKK Zrinjski 2010)

8 komentara

  • Zalosno je to kako su svima puna usta za podrsku mladima ali u praksi to ne pokazuju- sve ostaje samo na obecanju. Ovo se odnosi na sve javne ustanove i poduzeca kao i na gradske i zupanijske vlasti. Jadno!

  • Treba skroz klubove iz proračuna izbaciti. Priključili se na sisu i sisaju. Nebitno jeli to velež, široki, zrinjski. Jednostavno ako nisu samoodrživi, neka se ugase.

    • Kakav si ti klaun? Koji model financiranja predlazes? Privatna poduzeca nemaju motiv iz njima znanih razloga( kupovina luksuza za vlasnike) financirati i ne zele financirati sport pa me zivo zanima kako ti to bi rijesio????

  • A i nas gradonačelnik napravi prijam za odabrane ne za svakoga ili mu nešto ne štima u sektoru koji se brine za to ……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.