Neum očekuje rekordnu turističku sezonu

Neum, jedini hercegovački gradić na moru, spreman je za početak pune ljetne sezone.

Kraj predsezone obilježen je iznad očekivanja, a kalendarsko ljeto je na vratima dok je klimatološko već započelo. Na ulicama i plažama nema prevelike gužve, što mnogi gosti ocjenjuju kao idealno.

Sezona je već u punom jeku, a službeno svečano otvaranje ljeta u Neumu zakazano je za 22. lipnja. Lokalni stanovnici i njihovi gosti moći će uživati u bogatom zabavno-glazbenom programu na više lokacija. Organizatori se nadaju da će turistička zajednica dodatno poboljšati uvezivanje i promociju Neuma kao atraktivne destinacije.

Trenutno se oslanjaju na županijsku turističku zajednicu koja bilježi povećan interes za kuće za odmor. Unatoč maloj površini užeg središta Neuma, razvoj ovog trenda mogao bi se proširiti na zaleđe općine, što se vidi kao ključni smjer budućeg razvoja, posebno uz novu cestovnu infrastrukturu koja povezuje regiju.

Očekivanja za ostatak godine su također pozitivna, a Neumljani se nadaju nastavku uspješne turističke sezone koja će privući još više posjetitelja i podržati lokalno gospodarstvo, navodi RTV HB.

Jato dupina oduševilo promatrače u Neumu

(www.jabuka.tv | Foto: Grgo Jelavić/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.