Zimski grad u Mostaru ove godine još bolji i veći, otkriveni planovi i za doček Nove godine

Zimski grad u Mostaru koji će se oformiti uoči božićnih i novogodišnjih blagdana trebao bi biti još veći i bolji, iz gradske uprave Grada Mostara ističu kako planiraju za njega izdvojiti jednaku svotu novca kao i prošle godine.

Bit će bolji, bit će veći, a s istim novcima, potvrdio je Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti, ponovnu realizaciju Zimskog grada i dočeka Nove godine na otvorenom u Mostaru.

Trenutno je u nacrtu sam kostur programa, formirana je Radna grupa koja će biti zadužena za realizaciju, te se čekaju još finalne potvrde gradonačelnika Ljube Bešlića. Ono u čemu su svi složni, kako je potvrdio Ćorić koji je i na čelu ove Radne grupe, program će bit na jednoj “novoj i kvalitetnijoj razini”.

Imamo u igri izvođače i sam kostur programa, no zasad još uvijek čekamo službenu potvrdu gradonačelnika te ćemo tad izlaziti s detaljima. Sad mogu reći kako ćemo Zimski grad proširiti, i u smjeru prema Kosači ali i preko korza do Musale, objasnio je Ćorić u razgovoru za Bljesak.info.

Kućice će se naplaćivati

Razlika u odnosu na prošlu godinu jeste da neće biti središnje pozornice, nego će cijelom duljinom šetnice biti postavljeni zvučnici, te da će se kućice, koje je prošlu godinu Grad dijelio besplatnu, ovu godinu ipak naplaćivati.

Velik broj posjetitelja bio je prošle godine

Prošle godine su kućice dijeljene besplatno, ove godine to neće biti slučaj. Bit će jedna cijena za ugostitelje, a manja cijena za prodavače suvenira. Kad napravimo raspored kućica i odredimo djelatnost, tada ćemo definirati i cijene te raspisati natječaj na koji se mogu javiti zainteresirani, reako je voditelj Radne grupe i istaknuo kako je Grad ove godine kupio još 13 kućica kako bi obuhvatili ovaj “prošireni” Zimski grad.

Određen prostor za doček Nove godine

Planovi za sami doček Nove godine su također pri kraju, definiran je prostor, u pripremi su imena izvođača, no s konkretnim imenima ćemo se strpiti još malo.

Obzirom da Mostar nema klasični trg, odlučili smo se da taj doček Nove na otvorenom uradimo na platou iza Gimnazije. Prvotno je u planu bio i dio na Musali, no tamo smo ograničeni s prostorom te bi trebali zatvoriti i promet, tako da je ovo jednostavnija opcija, govori Ćorić.

Ostaje ista ekipa Radna grupa je uradila i sam troškovnik programa, a iako nam Ćorić nije otkrio detalje, kaže kako će se držati prošlogodišnjeg okvira.

Svaka banka će se ovdje dva puta prevrnuti preko ruke. Trenutno imamo više opcija, pa ne možemo ni definirati troškove, jer je svaka opcija s drugim troškovima. Ono što mogu reći jeste da će se svaka marka racionalno potrošiti, nismo mi kao veliki gradovi da se razbacujemo s novcima. Uz cijene izvođača, tu su i tehnička izdvajanja, osiguranje, tako da ćemo se u skladu sa svojim mogućnostima, uklopit u prošlogodišnji proračun, govori Ćorić.

Iz Gradske uprave Grada Mostara navode kako će se potruditi brojne raznolike sadržaje u Zimskom gradu

Kaže kako nije siguran hoće li sam projekt zadržati naziv Winterville, kako je to bilo u prošloj godini, no da će u realizaciju biti uključena ista ekipa, okupljena oko projekta “Mostar 2024 – EPK”.

Čuli ste i gradonačelnika, ta ekipa i dalje ostaje na okupu. Konja koji dobro vuče, on se ne mijenja, rekao je Ćorić.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.