Žetva može početi: Klaster smiljara otkrio detalje o analizi i zagarantirao otkup

Nakon što je u četvrtak Klaster Udruženje malih proizvođača smilja Hercegovina putem Facebook stranice objavio rezultate dosadašnjih dogovora, za smiljare u Hercegovini stigle su i detaljnije smjernice i upute za djelovanje ukoliko se želi surađivati s Klasterom.

Naime, u četvrtak je Klaster izvijestio da je s otkupljivačem postignut dogovor o otkupljivanju kilograma ulja po cijeni od 1.000 eura, ali uz prethodnu analizu i potvrdu ispravnosti ulja na Institutu dr. Josip Pančić u Beogradu.

Zbog brojnih upita hercegovačkih smiljara o analizi i otkupu, iz Klastera su objavili detaljnije informacije.

Iz Klastera su pojasnili da se analiza temelji na tome da je ulje čisto od kemikalija. Analizu će svi članovi Klastera poslati zajedno zbog jeftinijega postupka. Cijena analize ulja navodno ne bi trebala koštati više od 30 eura.

Ulje će se na analizu slati kada se obavi određeni broj destilacija, a o mjestu predaje ulja za analizu članovi će biti naknadno obaviješteni.

Kako navode smiljari, na analizu je potrebno poslati 5 ml ulja, a vlasnicima ulja koje se analizom pokaže ispravnim zagarantirana je cijena od najmanje 1.000 eura. Cijena ulja svim članovima biti će jednaka, a otkup garantira Klaster, koji je sklopio dogovor s otkupljivačem.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.