Žestoki navijački obračuni na Kupresu

Uoči posljednje utakmice 33. kola nogometne Premijer lige BiH došlo je do većih navijačkih sukoba na Kupresu, a iz tamošnje policije navode kako su u sukobu bili navijači Borca (Lešinari) i najvjerovatnije navijači Željezničara (Manijaci).

Između dvije navijače grupe došlo je do žestokog obračuna, a nakon tučnjave ima i nekoliko ozlijeđenih navijača, kao i onih koji su lišeni slobode, javlja Klix.ba.

Sarajevski portal javlja kako je autobus s navijačima Borca u potpunosti uništen. Oni su danas krenuli na gostujuću utakmicu u Posušju, dok je Manijacima s druge strane zabranjeno gostovanje u Tuzli te su namjenski došli na Kupres.

Oko 14:30 sati Policijska uprava u Kupresu je dobila dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača. Uvtrdili smo da se radi o navijačima nogometnog kluba Borac iz Banje Luke koji su krenuli na utakmicu u Posušje. Što se tiče druge skupine, najvjerovatnije da se radi o navijačima Željezničara.

Prema do sada prikupljenim informacijama, na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta, određeni osobe su privedene u policijsku upravu, a manji broj osoba je zbog zadobijenih povreda hospitaliziran u lokalni dom zdravlja u Kupresu. Uhićeno je za sada desetak osoba, rekao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak.

Današnji incident samo je nastavak sukoba između Manijaka i Lešinara, a podsjećamo da je 2014. godine između dvije spomenute grupe došlo do žestokog obračuna u Oborcima.

(www.jabuka.tv)