Žepčak drugi u slaganju rubikove kocke među devet država – Jabuka.tv

Žepčak drugi u slaganju rubikove kocke među devet država

U Banjoj Luci održano je 4. otvoreno prvenstvo u slaganju Rubikove kocke i drugih mozgalica na kojemu je sudjelovalo 55 natjecatelja iz devet zemalja koji su imali prigodu pokazati svoje vještine u 13 disciplina.

Iz BiH je u sudjelovalo 30 natjecatelja, među kojima i tri iz Žepča, učenici KŠC-a Don Bosco Žepče. U spretnosti i znanju u slaganju Rubikove kocke okušali su se Mihael Vidoš, Ivan Abramušić i Alem Mešinović, učenici trećeg razreda mehatronike, objavio je Radio Žepče.

Mehatroničari

Najbolji uspjeh u Banjoj Luci ostvario je Mihael Vidoš koji je zauzeo ukupno 2. mjesto kada su u pitanju natjecatelji iz BiH. Mihael je nastupao u kategorijama 2×2, 3×3 i 4×4 te je u kategoriji 3×3 osvojio drugo i u kategoriji 4×4 treće mjesto.

Prosječno vrijeme Mihaela za 2×2 je 5.11 sekundi, a najbolje pojedinačno je 3.13 sekundi, u kategoriji 3×3 ostvario je prosjek od 11.34 sekunde dok je najbolje postignuto vrijeme u ovoj kategoriji 9.78 sekundi, i u kategoriji 4×4 postigao je prosječno vrijeme od 52.09 sekundi dok je najbolje vrijeme iznosilo 9.78 sekundi.

Mihael se slaganjem Rubikove kocke bavi već pet godina, a kako sam kaže, znanje i vještine o tome kako kocku složiti, pronašao ja ne YouTubeu preko brojnih tutorijala. Već je nekoliko puta sudjelovao na prvenstvu u slaganju kocke, a već se sada priprema za sljedeću godinu i novo prvenstvo u Banjoj Luci.

Svoju ljubav prema nesvakidašnjem hobiju prenio je i na kolege iz razreda Ivana i Alema koji su nastupili prvi put.

Ivan i Alem također su nastupili u konkurenciji 2×2 i 3×3 te su postigli sljedeće rezultate: Alem – 2×2, prosjek 6.30, najbolje pojedinačno vrijeme 4.47 sekundi i 3×3 20.32, pojedinačno najbolje vrijeme 18.18, te Ivan – 2×2 uz prosjek 8.66, najbolje pojedinačno vrijeme 4.45 i 3×3 prosjek 25.96 uz najbolje vrijeme pojedinačno 20.20.

Tri dimenzije

Pobjednik natjecanja je Lir Ukaj iz Francuske s prosjekom od 9,63 sekundi za 3×3 kocku i najboljim vremenom od sedam sekundi. Rubikovu kocku izradio je čuveni profesor arhitekture Erne Rubik 1977. kao primjer za okretanje tijela u tri dimenzije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.