Zeničanin pronašao 16.000 KM pa ih vratio vlasniku koji ga je nagradio s 20 KM

Zeničanin Mirsad Šahinović (60) oduševio je sugrađane nakon što je pronašao kuvertu s novcem, vratio je vlasniku i tako još jednom pokazao da u Bosni i Hercegovini, unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, još ima dobrih i poštenih ljudi.

Kako piše Dnevni avaz, sve se odigralo u ponedjeljak, u središtu grada, ispred štanda na kojem prodaje knjige i tako zarađuje za život.

Ugledao sam plavu kuvertu na cesti. Prišao i uzeo je. Nakon izvjesnog vremena, vidim čovjeka kako nervozno hoda, traži nešto. Upitao sam ga što traži, on mi reče – novac. Nakon što sam utvrdio da je kuverta zaista njegova, vratio sam mu novac. Bio mi je neizmjerno zahvalan, govori za Avaz Šahinović, kojeg je vlasnik novca nagradio s 20 KM.

Ističe da nijednog trenutka nije pomišljao zadržati novac, iako je kuverta bila prepuna novca. I on ostao zatečen kada je čuo za što je novac bio namijenjen.

Tko zadrži novac pronađen na takav način, to je kratkotrajna sreća. Uživate možda mjesec dana, a onda proradi savjest. Tako da mi nije palo na pamet da to učinim. Posebno mi je bilo drago kada sam čuo od vlasnika da je u kuverti bio novac za hadž na koji on ide sa suprugom, dakle više od 16.000 KM, priča on.

Šahinović je ratni vojni invalid, ranjen u ruku. Živi od svega 50 KM primanja, a godinama je na zavodu za zapošljavanje. Za život zarađuje prodajući knjige i ne žali se.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.