Zenica: 80 ozlijeđenih, tri automobila prevrnuta u rijeku! Predsjednik i Vlada podnijeli ostavke

Neredi na zeničkim ulicama se smirili, a policijske snage stavile su situaciju pod kontrolu. Na ulicama je ostalo puno kamenja, stakla, a vatrogasci su gasili vatru u zapaljenim kontejnerima za smeće.

U neredima je ozlijeđeno oko 80 osoba, a među njima je 30-ak policajaca od čega su tri policajca zadobili teže ozljede koje nisu opasne po život.

Predsjednik Vlade Zeničko-dobojske županije Munib Husejnagić i kompletna županijsa vlada podnijeli su danas ostavke, nakon zahtjeva prosvjednika u tom gradu.

Prema informacijama iz zeničke županijske bolnice i službe hitne pomoći, u najvećem broju slučajeva radilo se o lakšim ozljedama policajaca i civila.

Tijekom nereda u Zenici su demolirane zgrade Zeničko-dobojske županije, Elektroprivrede BiH, osiguravajuće kuće “ZOIL Sarajevo” i dio zgrade Općine Zenica.

Policijski djelatnici su tijekom nereda priveli 20 osoba nad kojima će nakon kriminalističke obrade provesti zakonski postupak.

U Zenici su također zapaljena četiri automobila, tri putnička automobila su gurnuta u korito rijeke Kočile, a veći broj automobila u više gradskih ulica i parking mjesta je oštećeno.
 
Prema posljednjim informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova Zenično-dobojske županije, situacija na području ove županije je potpuno pod kontrolom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.