Žene su najsretnije nakon 85. godine života: Tek tada mogu raditi što žele!

Istraživanje je provedeno u Engleskoj i pokazalo je da se među ženama povećao broj mentalnih bolesti, prenosi Ordinacija.hr. U svim dobnim skupinama 21 posto žena pokazuju znakove mentalnih bolesti i 16 posto muškaraca.

Razlika se povećava kad pogledamo samo mlade od 16 do 24 godina. 28 posto žena ima mentalne probleme, a samo 16 posto muškaraca. Čak i kad su muškarci najnesretniji sa svojim životom, dakle nakon 85 godine, samo 19 posto njih pokazuje znakove psihičkih bolesti.

Osjećaju potpunu slobodu

Anketa se sastojala od 12 pitanja kojima su ispitanike tražili da “boduju” svoju sreću, depresiju, tjeskobu, probleme sa spavanjem i samopouzdanje. Bodovalo se od nula do 12, a svaki odgovor iznad četiri interpretirao se kao mogući psihološki problem ili mentalna bolest.

Tajna te “kasne” sreće krije se u tome što žene zapravo žive dulje od muškaraca i nakon toga osjećaju “potpunu slobodu”. Zašto? Stručnjaci to objašnjavaju da tek nakon 85. godine, žene mogu raditi što žele, jer se većina njih u bračnom životu osjećala sputano.

Osim toga, uvijek su ugrožene i nisu u jednakoj poziciji kao muškarci, što uvelike utječe na njihovu sreću. Nakon što većina njihovih vršnjaka premine, tek tada osjećaju se dovoljno sretno jer se mogu posvetiti sebi.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Sta mogu radit manjat kukuruz ispred kuce. Posebno nase imaju aute vozacke pa se vozaju penzije im velike mogu vibrice kupit jer znaju sto zele i hoce.🤣

  • Mogu ahaaa…svakako nemaju pojma šta su juče radile…sve im je dozvoljeno…živile naše bakice uz obitelj i krunicu. I samo nek ih ne boli mislim tjelesno da se ne pate…

  • Bake su uvijek sretne ako im se da pažnje i ljubavi,kao i svim drugim bićima.Bake i dide živi te nam dugo,molite za dobročinitelje i neprijatelje naše jer ste zreli i u vjeri i iskustvu življenja.

    1
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.