Žene koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju proglašene su Timeovim osobama godine – Jabuka.tv

Žene koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju proglašene su Timeovim osobama godine

Žene koje su progovorile o seksualnom nasilju izabrane su za osobe godine u izboru časopisa Time.

Osobe godine su žene koje su istupile i odlučile progovoriti o seksualnom nasilju, povezane s pokretom #MeeToo, pokrenutom na društvenim mrežama nakon otkrića o seksualnim napostovanjima holivudskog producenta Harveyja Weinsteina.

Pokret #MeeToo

To je potaknulo milijune žena putem društvenim mreža koje su otkrile svoje priče o zlostavljanju na radnom mjestu i drugdje. “Radi se o najbržoj društvenoj promjeni koju smo vidjeli u nekoliko desetljeća”, objavilo je uredništvo Timea.

Žene koje su progovorile pokrenule su revoluciju odbijanja, dobivajući na snazi iz dana u dan, samo su u posljednja dva mjeseca postigli trenutne i šokantne rezultate; gotovo iz dana u dan, otpuštani su direktori, rušeni moguli, osramoćene ikone. U nekim slučajevima, pokrenuti su kazneni postupci”.

Optuženi su mnogi moćnici

Usput, drugi na izboru bio je prošlogodišnji pobjednik američki predsjednik Donald Trump, a treći kineski predsjednik Xi Jinping. Slogan MeToo smislila je aktivistica Tarana Burke i to prije više od 10 godine, no tek je prošli mjesec cijela stvar eksplodirala nakon što je nekoliko moćnih muškaraca javno optuženo za seksualno napastovanje, počevši s ultra moćnim producentom Harveyem Weinsteinom.

Nakon što su New Yor Times i New Yorker objavili ispovijesti Weinsteinovih žrtava, mnoge su žene, ali i muškarci, izašle sa svojim iskustvima, nakon kojih su, između ostalih, optuženi glumac Kevin Spacey, komičar Louis C.K., i bivši voditelj NBC-a Matt Lauer.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • A sta su dosad radile????? Dok su bile nepoznate???? Kobi i sta pita! Mars sa scene! Vec sad kad su postale poznate, udri!!! A vecina , da je scenarij zahtjeva, skinile gole, samo da uspiju! Najdi mi glumicu francuskog podrijetla da nije snimana gola!!!

  • Sad se te javne osobe oglašavaju, jer su skontale koja je lova u pitanju. A kad vas je zasvrbilo, odamh su se skidale i jeb.vale sa ružnim kretenima, i tad za novac!!
    Izadjite jednu vecer u nase diskoteke i pogledajte cure s kakvim se likovima zabavljaju, ne zanima ih ništa nego novac, pa gdje ovo ide??!!!

  • Zašto se niste odmah bunile, ali ups karijera u usponu pa nezgodno, ako je odgovaralo tada (pod uvjetom da nisu bile maloljetne), ne vidim razlog da se sad nesto blamirate

  • Za ” onu sto je palac” okrenila doli, na moj koment, neka ga sebi uturi u guzicu! Jer nije lipo iskoristavat neku popularnost da bi se doslo do cilja! A u ovom slucaju je novac i jos veci publicitet! Da je ijedna od nji na pocetku karijere optuzila ga za seks. napastovanje, SVAKA CAST!!
    A ovako, babuskare sutite!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.