Pet ilegalnih migranata uhvaćeno u Hercegovini

U okviru operativne akcije ”Bastion” službenici Postrojbe granične policije Trebinje 5. prosinca 2017. godine u ilegalnom prelasku državne granice su spriječili četvoricu državljana Alžira i državljanina Maroka.

Ilegalni migranti su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno procesuirani i predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 5.12.2017. lišili su slobode M.B. (1950.), državljanina BiH.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Kantonalno tužilaštvo Sarajevo raspisalo potragu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa, javlja Klix.ba. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Köln-a. Predat je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevo.

Također, službenici JGP-a Orašje danas u lišili su slobode A.LJ. (1976.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga traži Općinski sud u Tuzli radi izbjegavanja kazne zatvora. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na MGP-u Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Istog dana pri izlasku iz BiH na MGP-u Velika Kladuša zadržan je I.B. (1982.) jer ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krađe. Službenici JGP-a Velika Kladuša predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Velika Kladuša.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.