Žena: Ukrali su dijete iz mene; Liječnici: Umislila je trudnoću

Brazilka (19) tvrdi da su joj u bolnici ukrali dijete iz utrobe, dok u bolnici tvrde da je njezina trudnoća bila ‘psihološka’.

Layane Santos kaže da je u 38. tjednu trudnoće pojurila u rodilište u Sao Paulu zbog bolova u trbuhu i gubitka krvi. Tijekom cijele trudnoće navodno je primala prenatalne tretmane, a medicinske sestre stalno su pratile rast njezina djeteta i mjerile mu otkucaje srca.

Layane tvrdi da je u posljednjem tjednu trudnoće bila i na ultrazvuku koji je pokazao da nosi djevojčicu.

Kupila odjeću i namještaj za kćer Sofiju

Sa suprugom Lourivalom Alvesom (28) odredila je da će kćer nazvati Sofia, a čak su se preselili u veću kuću i potrošili 2000 funti na odjeću i namještaj za svoje prvo dijete. Na dan kada je vjerovala da će roditi bebu liječnici su napravili još jedan ultrazvuk.

Prema bolničkim zapisima buduća majka u bolnicu je 26. prosinca stigla s vaginalnim krvarenjem i bolovima u trbuhu koji su zahtijevali posebnu pozornost. Hitno je prebačena u operacijsku dvoranu, a tvrdi da je liječnicima rekla da i njezin suprug želi biti na porodu, međutim nikad ga nisu pozvali.

Liječnici suprugu pokazali da nema djeteta

Liječnici su kasnije tvrdili da u ženinoj utrobi djeteta nije bilo te vjeruju da je trudnoću umislila, a njezin suprug tvrdi da su ga u salu pozvali nakon carskog reza.

– Pokazali su mi praznu maternicu i rekli da djeteta nije bilo, da je sve psihološki  – rekao je Lourival.

Layane pak tvrdi da se onesvijestila malo nakon primanja anestezije, a kada se kasnije probudila u bolničkoj sobi nije dobila nikakvo objašnjenje od liječnika.

– Suprug mi je rekao što su doktori rekli i ja sam postala histerična. Tražila sam doktora, htjela sam razgovarati s njim jer sam ušla u bolnici s djetetom u meni, a odlazila sam bez njega – rekla je Layane.

‘Dijete su ili ukrali ili je umrlo pri porodu’

Dodala je kako ne može vjerovati da je dijete koje je težilo preko tri kilograma samo nestalo u krvi. Vjeruje da su dijete ukrali ili je dijete umrlo dok je rađala, pa im nisu htjeli reći što se dogodilo.

– Nema šanse da je mogla samo nestati u jednom trenutku – zaključila je.

U bolnici tvrde da su pregledi obavljeni prije poroda također pokazali da žena nije trudna, ali uzeli su za pravo predstaviti rezultate u pogodnom trenutku. Par je angažirao i odvjetnicu Leilu Salomao koja zahtijeva da sud od bolnice uzme dokumentaciju o trudnoći.

Liječnica koja je pratila Layaninu trudnoću navodno je obećala da će svjedočiti u korist para ako pokrenu kazneni postupak protiv bolnice.

Žene koje umisle trudnoću u nju vjeruju unatoč tvrdnjama liječnika

Inače, žene koje umisle trudnoću obično se liječnicima obrate zbog uobičajenih simptoma kao što su izostanak menstruacije, povećanje grudi, mučnina i povraćanje. Ako testiranja pokažu da žena nije trudna, ona će, ako stvarno ima ovaj psihološki problem, nastaviti tvrditi da je trudna bez obzira na tvrdnje liječnika.

Iako lažna trudnoća nije učestala, sklonije su joj žene u kasnim tridesetima i ranim četrdesetim godinama koje očajnički žele dijete, te pokušavaju zatrudnjeti već godinama. (24sata.hr)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.