Žena u Alabami pobacila nakon što je upucana, optužili je za ubojstvo bebe

Žena iz Alabame koja je pobacila nakon što je upucana u trbuh optužena je za ubojstvo svog nerođenog djeteta.

Ovakva odluka izazvala je oštre reakcije aktivista diljem zemlje koji se bore za prava žena na slobodu odlučivanja o vlastitom tijelu, javljaju američki mediji.

27-godišnja Marshae Jones uhićena je nakon šest mjeseci otkad je upucana u trbuh.

U vrijeme kad je upucana bila je trudna pet mjeseci. U optužnici koja je podignuta protiv nje stoji kako je Jones “namjerno dovela do smrti svog nerođenog djeteta jer je inicirala sukob premda je znala da je u petom mjesecu trudnoće”.

Svađa koja je dovela do tragičnog gubitka dogodila se prošlog prosinca u trgovačkom centru koji se nalazi u predgrađu Birminghama, grada u Alabami. 23-godišnja Ebony Jemison, koja je upucala Jones, oslobođena je optužbi  jer je “djelovala u samoobrani kad je povukla okidač pištolja”.

Ova odluka dovela je do snažnih osuda aktivistkinja koje se bore protiv zabrane pobačaja te tvrde kako “gubitak trudnoće nije zločin”. Ove organizacije prikupile su i  50 000 dolara jamčevine za Jones.

Inače, Alabama je nedavno donijela jedan od najstrožih zakona o pobačaju u cijelom SAD-u. Stoga mnogi ovaj slučaj vide kao novi napad na žene općenito.

Aktivisti se pitaju što je sljedeće – hoće li uskoro doći i do uhićenja trudnica koje se uoči da piju alkohol ili ne vode dovoljno računa o trudnoći, prenosi Index.hr.

U međuvremenu Jonesina obitelj tvrdi kako ona nije započela svađu te da joj je gubitak djeteta dovoljna kazna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.