Zemlja zatrpala rudara u rudniku kod Tuzle

U Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle u petak je došlo do obrušavanja zemlje koja je zatrpala jednog rudara kojega spasioci pokušavaju izvući.

Prema informacijama portala Klix.ba, nesreća se dogodila u petak ujutro u jami na otkopu, kada je došlo do obrušavanja zemlje. Tom prilikom je zatrpan jedan rudar koji je rođen 1973. godine.

Nesreća se jutros dogodila, a zemlja je zatrpala prvog kopača. Jedinice za spašavanje trenutno se nalaze u jami i njihovi pripadnici pokušavaju doći do zatrpanog radnika, kazao je za Klix.ba Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikta Rudnika uglja Kreka.

Inače, vrijedi kazati da su uvjeti rada u Rudniku lignita Mramor prilično loši, na što su dosad u brojnim navratima ukazivali članovi sindikata, piše Klix.ba.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je u stalnom kontaktu s upravom rudnika, kojima smo ponovo poručili da im stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi što prije pronašli rudara i pružili mu potrebnu pomoć.

Razgovarali smo i s direktorom Elektroprivrede Sanelom Buljubašićem, koji je izašao na teren da razgovara s upravom rudnika i timom spasioca, ali i do obitelji rudara kako bi im pružio podršku u ovim neizvjesnim trenucima.

Naše misli su uz unesrećenog rudara i njegovu obitelj i nadamo se pozivitnom ishodu, kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija/Pixabay)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.