Željko Pervan nasmijat će Širokobriježane u srijedu

Najpopularniji i najpoznatiji hrvatski komičar Željko Pervan nakon nastupa u Ljubuškom, dva dana kasnije ponovno će gostovati u Širokom Brijegu.

U srijedu 27. ožujka Pervan će gostovati u širokobriješkom Kinu “Borak” s početkom u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 12 KM će se prodavati na blagajni Kina od 18 sati.

Valja naglasiti da je Željko Pervan početkom ove godine napravio nezabilježen rekord: u samo nekoliko dana prodao je tri velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga i skoro 5.500 ulaznica.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost. U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: “Pervanov dnevnik” na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Godine 1989. prelazi na neovisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnoga, bezobraznoga showa “Zločesta djeca”, gdje je upoznao i sprijateljio se s Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su “Rade u bunaru”, “Ispitivanje Hrvata u Vojvodin”, šaljivi glazbeni spot “Servus Zagreb”, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film “Ime ruže”, (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu “Jel’ me neko tražio”.

Željko Pervan dolazi u Ljubuški i Široki Brijeg

Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show “Večernja škola”; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović) te s njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim “Večernje škole” vodio je i kviz “Uzmi ili ostavi”. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom “Božanstvena komedija”. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola”.

Njegova dorađena predstava “Božanstvena komedija” koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom “Na komadiću Europe” vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.