Željko Pervan dolazi u Ljubuški i Široki Brijeg

Najpopularniji i najpoznatiji hrvatski komičar Željko Pervan prvi će put nastupiti u Ljubuškom u ponedjeljak 25. ožujka, a dva dana kasnije ponovno će gostovati u Širokom Brijegu.

Pervan će u Ljubuškom nastupiti u Hotelu “Bigeste” u 20:00 sati, a ulaznice će se prodavati na recepciji Hotela. U srijedu 27. ožujka Pervan će gostovati u širokobriješkom Kinu “Borak”, također s početkom u 20:00 sati, a ulaznice će se prodavati na blagajni Kina od 18:00 sati.

Valja naglasiti da je Željko Pervan početkom ove godine napravio nezabilježen rekord: u samo nekoliko dana prodao je tri velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga i skoro 5.500 ulaznica.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost. U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: “Pervanov dnevnik” na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Godine 1989. prelazi na neovisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnoga, bezobraznoga showa “Zločesta djeca”, gdje je upoznao i sprijateljio se s Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su “Rade u bunaru”, “Ispitivanje Hrvata u Vojvodini”, šaljivi glazbeni spot “Servus Zagreb”, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film “Ime ruže”, (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu “Jel’ me neko tražio“.

Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show “Večernja škola“; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović) te s njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim “Večernje škole” vodio je i kviz “Uzmi ili ostavi”. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom “Božanstvena komedija”. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola”.

Njegova dorađena predstava “Božanstvena komedija” koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom “Na komadiću Europe” vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • ovaj youtube iz rijeke mu je solidan nastup, no imo je neke ranije di se ponavljo, no mislim da je to skonto jer mu je puno ljudi iz hrvatske dalo tu kritiku (da se ponavlja), no šta god neko mislio o njemu, Ž.Pervan je trenutno a i u posljednje vrijeme najjači komičar u Hrvata tako da ne sumnjam da će imati dobre skečeve. a ovaj gore što je napiso da je ‘uvlakač’ ma konju kome se to on uvlači on baš i nema dlake na jeziku i sve kroz satiru i ironiju ismijava sve redom i vamo bi i u nas trebalo naših Željka Pervana ali neće ih bit još zadugo zato jer niko nema m..da pisnit išta makar i kroz komediju i satiru o domaćim političkim bossovima i gazdama, zato nam Željko i dolazi kad nemamo mi našeg niti ćemo ga imati jer su naši p…z e i uvlakači a ne tipovi poput Pervana

  5
  1
 • Poremećen čovjek kao i ti.Svaki komičar zna dati ozbiljan intervju kad ga se nešto pita ozbiljno.On ne može zato što je ludjak.Njegova priča je uvjek ista.Čovjek u teškoj depresiji pa se pitam kako lud čovjek može biti u depresiji.

  2
  9
 • Njegov humor je atak na pametan um.
  Kao oni glumci iz “Lud zb..”
  Vec na pocetku emisije znas kako ce zavrsiti.
  Ali varem imaje nekakvih provala
  Ali ovaj je za mene katastr.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.