Željko Babić u Široki Brijeg donosi osobno svjedočanstvo vjere

Željko Babić, iskusni sportaš i bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, na predavanju u Širokom Brijegu iznijeti će osobno svjedočanstvo vjere, svoj životni i sportski put. Predavanje će se održati u četvrtak 14. lipnja 2018. godine u 19.30 sati u dvorani Kina “Borak” u Širokom Brijegu.

Udruga “Mlado Sunce” ovo predavanje organizira u svjetlu najnovijega crkvenoga dokumenta “Dati najbolje od sebe – o krćanskoj perspektivi sporta i osobe”, u kojemu papa Franjo i njegovi suradnici tumače važnost sporta za ljudsku osobu, ali i naglašavaju loše pojave, poput senzacionalizma i štetnih pojava, manipulacije, korupcije i krivoga odnosa prema ljudskom tijelu u sferi sporta.

Iskusni sportaš i bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić pokazao je svoje vodstvo, ali i vjeru, na životnom i sportskom terenu.

Dok je bio u žiži medija vezano za sportske aktivnosti hrvatske rukometne reprezentacije, bilo je teško pronaći ijedan televizijski kadar, a da u se u njemu nije mogla vidjeti živa vjera i pouzdanje u Gospodina, koja je davala nevjerojatnu snagu kako igračima na terenu tako gledateljima s druge strane ekrana. Željko će nam donijeti svoje osobno svjedočanstvo vjere, svoj životni i sportski put, naveli su organizatori iz Udruge “Mlado Sunce”.

Željko Babić u Širokom Brijegu: Imamo li kršćanski integritet ili imidž?

Predavanje Željka Babića održat će se u pratnji izvođača duhovne glazbe Ivana Puljića.

(www.jabuka.tv)

18 komentara

  • Pa kukala ti majka, gvardijan je svećenik, iz njegovih ruku primaš Živoga Boga. On ti daje hranu za vječnost.
   Šta priča, kako, koliko, manje je bitno.
   Ta nismo protestanti da nam se Svete Mise pretvaraju u sijela gdje su zvijezde škakljači ušiju?
   Neka i ovaj svjedoči, ali neka se zna poredak.

   8
   3
    • Pa ako si katolik, a ne turbo-katolik protestantske vjere, znat ćeš da po rukama bilo kojeg svećenika primaš Sveti Sakramenat i samo oni imaju vlast to činiti poslije prinosa Nekrvne Žrtve.
     Tako da je svejedno koji je rukopoloženi svećenik u pitanju i kakve su prema tvojoj procjeni njegove kvalitete.

 • Do malo, svaki dan ce biti duhovna obnova i “iskustvo vjere” u gradu. To pokazuje da smo povodljivi ko pogani. I da nam je vjera slaba. Otkad su nam redovno primanje sakramenata i nedjeljna sveta misa postali nedostatni?!! Sve je to pogansko. Naopako. Svaki danom gore i gore. Ako ti je lijecnik dobar, ne ides mu svaki dan. Izljeci te. U nas crkve sve punije, duse sve praznije.

  12
  • Mislim da si malo pomiješao lončiće. Zar ti nije drago čuti nečije svjedočanstvo, zar ti nije drago čuti nekoga tko se ne stidi svoje vjere? Misliš ako si tradicionalni vjernik da je samo to dosta. Ne znam za tebe, ali meni iskreno svjedočanstvo pobuđuje vjeru i motivira me da budem što bolji u svojoj nesavršenosti. Ako vjeruješ u Boga i smatraš da je Isus otkupio naše grijehe, onda bi ga trebao i svjedočiti, a ne “gledati trun u oku brata svojega, a ne vidjeti brvna u svom oku”… Ispravi me ako se varam. Svako dobro

   14
   3
   • Ok, sve stoji osim toga “tradicionalni vjernik”, jer taj pojam danas se ne može usporediti s prošlim vremenima kad su ljudi išli na misu nedjeljom i to je bilo to, ali nisu se bavili tuđim životima, nisu radili da unište drugoga, svatko je svoj boj bio, i drugome dobro želio. Zato danas nije dovoljno biti tradicionalni vjernik niti se ko može danas nazvati tako.

 • Gospodin Željko Babić je pravi vjernik-katolik,Hrvat,nije materijalist,brat mu je svećenik,ima uzoran brak,troje djece a što nitko ne zna širokobriješki je zet!

  6
  1
 • Svašta, pa nije na moranje…ko voli nek ide, ko neće – ne mora. Odakle potreba nekog ocrnjivati? Pred nosom imate svaki dan likove koje možete “oprat” ali uglavnom im samo potvrdno klimate glavom…

 • Za ” 7″:: nisam protiv pripovidanja i slavljenja Boga! Kad je tako uzorit i jak u vjeri, zasto ga pratri ne pozovu na Oltar,za vrime Mise, pa neka tumaci svoju vjeru i svoje dozivljaje vezano uz to. Ma ne samo njega, vec sve koji tako svjedocanstvo imaju i znaju iskazat! A ne po kinima i crkusima!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.