Željeznička stanica blizu Zida plača zvat će se Donald John Trump

Izraelske vlasti donijele su odluku da željeznička stanica, čija je izgradnja u planu, u blizini Zida plača u Starom gradu u okupiranom Istočnom Jeruzalemu, bude nazvana prema aktualnom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Yisrael Katz, izraelski ministar za promet i komunikacije, prihvatio je preporuke o produženju buduće brze linije između Tel Aviva i Jeruzalema do židovske četvrti Staroga grada, kao i izgradnju stanice samo nekoliko metara od Zida plača.

Odlučeno je da se željeznička stanica na toj lokaciji zove Donald John Trump zbog, kako tvrde, njegove povijesne i hrabre odluke da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela i njegova doprinosa jačanju statusa Jeruzalema kao glavnoga grada židovskoga naroda i države Izrael.

Inače, nova željeznička linija, čija će izgradnja biti završena 2018. godine, trebala bi spojiti dva najvažnija grada u zemlji za manje od pola sata, prenosi Klix.ba.

Palestinci tvrde da spomenuti projekt predstavlja dio izraelske politike judaizacije Jeruzalema.

Američki predsjednik Donald Trump je 6. prosinca priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela i najavio preseljenje američke ambasade iz Tel Aviva u Jeruzalem. Od tada se u različitim dijelovima svijeta održavaju prosvjedi građana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.