“Pucajte da ubijete”: Putin izdao novu zapovijed nakon terorističkoga napada u St. Peterburgu

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u četvrtak kako je napad na trgovački centar koji se u srijedu dogodio u St. Peterburgu bio teroristički napad.

“Jučer se u St. Peterburgu dogodio teroristički napad“, kazao je Putin tijekom susreta s vojnim osobljem, izvijestila je državna novinska agencija TASS.

“Savezna sigurnosna služba nedavno je spriječila pokušaj terorističkoga napada”, dodao je ne pojašnjavajući dalje. Kremlj je ranije ovoga mjeseca objavio kako je spriječen napad na katedralu Kazanski St. Peterburgu. Putin je kazao i kako je izdao zapovijed da snage sigurnosti, čije živote ugrožavaju teroristi, pucaju da ubiju ako bude potrebno.

Trinaest je osoba ozlijeđeno u eksploziji koja se dogodila u srijedu u supermarketu Perekrjestok i vjeruje se da ju je izazvala naprava kućne izrade koja je sadržavala šrapnele i imala je snagu oko 200 grama TNT.

Ruski mediji prenose kako je bomba bila sakrivena u jednom od pretinaca u kojima kupci ostavljaju stvari.

Ruske vlasti na nogama su nakon samoubilačkoga napada u podzemnoj željeznici u St Peterburgu u travnju kada je ubijeno više od deset osoba.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.