Željezničar: Nadamo se da će odluka o novom prvaku pasti na terenu

Borba za naslov prvaka BiH nikad nije bila neizvjesnija. Prva četiri kluba smještena su na vrhu ljestvice unutar jednog boda i do kraja ćemo gledati tešku borbu sva četiri kluba u pokušaju da dođu do titule koju će UEFA kasnije bogato honorirati.

Borba neće biti samo na zelenom terenu, nego i izvan njega. Tako je Željezničar, iako je u zadnje tri utakmice osvojio sedam bodova, upozorio da su imali jako loše suđenje u tim utakmicama.

Uprava FK kluba Željezničar izražava nezadovoljstvo suđenjem na posljednje tri prvenstvene utakmice našeg kluba sa ekipama Viteza, Slobode iz Tuzle i Zvijezde iz Gradačca.

Dva nedosuđena penala, primljeni golovi iz nedozvoljene pozicije, nakon nepostojećeg faula i prekršaja nad golmanom, nepostojeća zaleđa u situacijama kada naš igrač ide sam prema golu, neuobičajeno veliki broj žutih kartona, te niz drugih spornih sudačkih odluka predstavljaju objektivan razlog za zabrinutost. Očekujemo da ćemo u narednim utakmicama imati suđenje koje dolikuje najvišem rangu bosanskohercegovačkog nogometa.

Podsjećamo da je FK Željezničar klub iz kojeg dolazi najveći broj reprezentativaca svih selekcija Bosne i Hercegovine, te da je naša ekipa najmlađa i najefikasnija u Premijer ligi.

Imajući u vidu navedene činjenice, ne tražimo nikakve privilegije, već samo ravnopravan tretman sa ostalim ekipama u ligi.

Nadamo se da će neizvjesna završnica prvenstva proteći u najboljem redu, te da će prvaka naše zemlje odlučiti isključivo igre na terenu, stoji u priopćenju sarajevskog kluba.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.