Željana Zovko zatražila od Europske komisije veću pomoć za zapadni Balkan – Jabuka.tv

Željana Zovko zatražila od Europske komisije veću pomoć za zapadni Balkan

Zamjenica koordinatora u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta Željana Zovko zatražila je od čelnika Europske unije sveobuhvatni pristup zemljama zapadnog Balkana u borbi protiv koronavirusa.

Svjesni da se zapadni Balkan suočava i s drugim izazovima i da je u procesu provođenja složenih reformi vezanih za pristupanje EU-u, zastupnica Zovko i njene kolege iz Odbora za vanjske poslove Parlamenta zatražili su od Komisije da dodatno poveća napore i za postojeće programe napravi plan za izvanredne situacije.

Zovko je kao izvjestiteljica za instrument IPA III. naglasila potrebu da se u sljedećem financijskom razdoblju na odgovarajući način riješe posljedice krize s koronavirusom, te da se poboljša vidljivost djelovanja EU-a na terenu, kao i suzbijanje plasiranja dezinformacija, priopćeno je iz Europske pučke stranke.

U priopćenju se podsjeća da je Europska komisija već izdvojila 38 milijuna eura za hitne potrebe javnih zdravstvenih sustava te iznos od 374 milijuna eura iz instrumenta IPA II. prenamijenila za pomoć društvenom i gospodarskom oporavku zapadnog Balkana.

(Fena)


8 komentara

  • Šta će nam pomoć? Ta neće sirotinja dobit ništa, samo da bi na vlasti pokradete što dođe. Kao i do sada.
    Zato je bolje da ne dobijemo nikakvu pomoć. Štraco ušminkana.

  • Ti si tamo draga Zeljana radi nas Hrvata u BiH !!Dakle okani se izraza Zapadni balkan…to ne postoji i nadam se da i nece.Tvoj zadatak je borit se za Hrvate u Bih i uz to za gradjane Bih…pusti svrstavanje nas u neke asocijacije bez naseg pristanka.

  • oni sto su kroz rat i nakon rata profitirali sada opet na svoj mlin vodu “navrću”-ista ekipa ” dzeparosa”,e moj narode

  • Jako bitno sta je Zeljana Zovko zatrazila. Glas joj u Europi vrijedi kao moj, tako da evo i ja ih molim da nam dostave pare, jednak efekt. Njenu placu se nece dirati, nikakve zrtve nece raditi, stoga nek prestane sa ovom samopromocijom.

  • Svaka joj igrala i svaka dobijala. Toliki narcis i egoist koji samo vidi sebe. Nemoj se molim te boriti za nas , znamo te dovoljno. Dragane metla ti je zakazala. Ona i onakvi su ti glavni iseljitelji hrvata, a sve ide na tvoju adresu dok se ti i jos dvoje -troje istinski bori za hrvate. Sto vrijedi kada te kockari oko tebe prokockaše ujedno i nas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.