Željana Zovko “virtualno” ugostila studente politologije iz Mostara

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko ugostila je u ponedjeljak “virtualno” u Europskom parlamentu studente politologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru zajedno s pročelnikom studija i njihovim profesorom, Draženom Barbarićem.

Zastupnica Zovko aktivno surađuje sa studentima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te često organizira razna predavanja i tribine o svom radu i aktualnim zbivanjima u vanjskoj politici, a ovaj put su studenti politologije imali priliku iz prve ruke doznati sve informacije koje ih zanimaju o radu Europskog parlamenta i njegovih zastupnika.

Zovko je studentima približila svoj rad, djelovanje i trenutne aktivnosti u Europskom parlamentu, posebno unutar Odbora za vanjske poslove čija je potpredsjednica te Odbora za kulturu i obrazovanje i Pododbora za sigurnost i obranu čija je članica.

Naglasak posjete bio je na najnovijem nacrtu izvješća o Bosni i Hercegovini o kojem se raspravljalo na sjednici Odbora za vanjske poslove, a koje poziva na primjenu nužnih reformi u Bosni i Hercegovini, poglavito u vezi s Izbornim zakonom. U dinamičnoj raspravi i razmjeni mišljenja sa studentima, Zovko je pojasnila načine donošenja rezolucija, ulaganja amandmana i samog postupka izglasavanja i usvajanja rezolucija.

Dotaknula se i svojih aktivnosti u Europskom parlamentu kojima želi upozoriti na stanje u Bosni i Hercegovini i potaknuti nastavak njenog puta prema članstvu u Europskoj uniji. Studentima je približila i svoj rad oko trenutnih pregovora i trijaloga s Vijećem i Komisijom za instrument pretpristupne pomoći IPA III, a za koji je suizvjestiteljica. Naglasila je kako ovaj instrument treba, povrh svega, biti korišten za ulaganje u ljudski kapital i na dobrobit i poticaj mladim ljudima da ostanu u Bosni i Hercegovini i privuku još više investicija za razvoj države.

Zovko je sa studentima razgovarala online putem

Podsjetimo, zbog pandemije koronavirusa i postojećih mjera sigurnosti i očuvanja zdravlja građana, fizičke posjete Europskom parlamentu trenutno nisu moguće. Europski parlament je svojim zastupnicima na raspolaganje stavio mogućnost da virtualnim putem ugoste svoje posjetitelje kako bi mogli neposredno doživjeti način rada, donošenja odluka i stvaranja politika u srcu Europe, u Europskom parlamentu, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.