Želite uskoro kupiti novi PlayStation? Iz Sonyja nemaju dobre vijesti

Sony nema dobre vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini nove generacije njihova PlayStationa.

Gameri su s velikim nestrpljenjem čekali predstavljanje i početak prodaje PS petice, no sreću zbog početka prodaje pokvarila je činjenica da je konzola brzo rasprodana, a novi modeli u trgovine dolaze na kapaljku. Ili uopće ne dolaze.

Jedan od razloga za takvo stanje jest nedostatak čipova, o čemu smo više puta pisali i ne odražava se samo na Sonyjevu konzolu, već i na brojne druge industrije, a čini se da su najgore prošli proizvođači automobila.

Tijekom nedavnog razgovora s analitičarima, izvršni financijski direktor kompanije Hiroki Totoki naglasio je kako će velika potražnja za novom plejkom vladati ovu, ali i cijelu sljedeću godinu. Iako je velika potražnja odlična vijest, problem je što njihova ponuda neće moći pratiti takvu potražnju, odnosno i tijekom sljedeće godine mogu se očekivati prazne police s PlayStationom 5 u trgovinama.

Ono što svi žele znati – od gamera pa do investitora, a to je kada očekuju normalizaciju ponude, odnosno kada će ponuda moći premašiti potražnju, i dalje nije poznato, piše Zimo.

Treba naglasiti kako ovo nisu službene Sonyjeve informacije jer Totokijev razgovor s analitičarima nije bio javan, već iza zatvorenih vrata, no netko od osoba koje su prisustvovale tom razgovoru informacije je podijelio s novinarima Bloomberga.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.