Želite se što prije oporaviti od operacije? Nabavite si cvijeće – Jabuka.tv

Želite se što prije oporaviti od operacije? Nabavite si cvijeće

Američko društvo za znanost o hortikulturi provelo je studiju kojom se trebalo ustvrditi imaju li biljke terapijski utjecaj na pacijente koji su prošli razne vrste operacija, a rezultati su začudili i znanstvenike.

Pacijenti su, njih 90, bili podijeljeni u prostorije s biljkama i bez njih, a ispostavilo se da su oni koji su u sobi za oporavak imali cvijeće bili u puno boljem fizičkom stanju.

Prema toj su studiji oni koji su bili izloženi cvijeću imali niži krvni tlak i broj otkucaja srca, manje su osjećali bol, tjeskobu i umor, a bili su i pozitivniji i zadovoljniji od bolesnika bez biljki u sobama. Ovo je istraživanje tako pokazalo da bi cvijeće trebalo biti “dopunska terapija” za pacijente koji se oporavljaju od bilo kakve operacije.

Prema medicinskoj studiji objavljenoj u Complementary Therapies In Medicine, čak i cvijeće koje nije u zemlji i od kojeg je već napravljen buket može pomoći da se osjećamo bolje i da smo manje pod stresom, prenosi 24sata.hr.

U toj su studiji djevojke na fakultetima dobile vaze sa svježim ružama koje su držale u sobama u domu, a rezultati su pokazali da su zbog toga bile opuštenije, te da su manje osjećale posljedice stresa nego prije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.