Želite posvijetliti kosu? Evo koje su nijanse plave najbolje ovisno o godinama

Istina je da su plava kosa i kovrče uvijek u trendu, ali frizeri savjetuju da je potrebno pažljivo izabrati pravu nijansu kako bi se postigao najbolji efekt.

Dakako da izbor ovisi o boji puti i očiju, no i dob, odnosno promjene na licu koje ona nosi, igra određenu ulogu. Dok se u dvadesetima još možete igrati svim tonovima, već u tridesetima zbog pogrešno odabrane nijanse možete izgledati starije.

Također, u 40-ima i kasnije ženama nije cilj da izgledaju kao neozbiljne djevojčice, ali frizura koja će vizualno ‘skinuti koju godinu’ je uvijek dobrodošla. Zato frizerka poznatih, Sally Brooks, savjetuje da imate u vidu male razlike u nijansama:

Najbolje za dvadesetogodišnjakinje i tridesetogodišnjakinje

U dvadesetima možete uživati u svim nijansama plave boje, od svijetlih bijelih tonova do pepeljastih nijansi, kaže Sally.

No u tridesetima možete dodati meke tonove, s dramatičnim kontrastnim nijansama ili čak jednostavne pramenove, što može poboljšati vaš stil, bez velikih promjena.

A nakon toga?

S druge strane, u četrdesetima i dalje kosa prirodno sijedi to je savršeno vrijeme da zadržite plavu ili se tek posvijetlite. Izrast će biti manje očit i svjetlije nijanse pomoći će u postizanju prirodnijeg izgleda.

Sally preporučuje da se okrenete ka toplijim tonovima i da budete oprezni s nijansama žute i narančaste boje. Umjesto toga, probajte s bojom karamele ili sličnim nijansama, piše miss7.hr.

Usprkos tome što ljudi smatraju da je plava boja kose rezervirana za mlade djevojke, Sally inzistira na tome da su šezdesete i sedamdesete godine života sjajna prilika da žena postane plavuša, jer se boja prirodno uklapa sa sijedom kosom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.