Zdravstveni radnici proveli noć u šatoru, nema pomaka u pregovorima – Jabuka.tv

Zdravstveni radnici proveli noć u šatoru, nema pomaka u pregovorima

Zdravstveni radnici proveli su proteklu noć u šatoru ispred zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru nema pomaka, kazao je u utorak ujutro predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković.

Dvojica kolega su ostala i provela noć u šatoru da se mi ostali malo odmorimo i još uvijek čekamo da nam se netko obrati da vidimo što i kako dalje. Što se pregovora tiče, ništa novo se nije dogodilo, a najzanimljiviji je izvještaj Vlade od jučer u kojem pozivaju da se protesti presele na pregovarački stol, međutim opet nisu napisali kada i u koje vrijeme da dođemo, tako da je to opet “šuplja priča”, kazao je agencijama Vuković.

Posjetio je kako je odvjetnički tim sindikata tijekom ponedjeljka uputio i dostavio dokaze i sve što je tražio Općinski sud Mostar.

Vrlo brzo očekujemo odluku Suda u vezi privremene zabrane provođenja i organiziranja štrajka, a koje je zatražila Vlada HNŽ-a. Nadamo se poštenoj i pravednoj odluci, dodao je Vuković.

Što se tiče planova za utorak, Vuković navodi kako će se javljati uživo, te kao i dosad čekati u šatorima.

Čekamo njihove poteze, a ako se u narednih nekoliko dana ništa ne dogodi, mi idemo dalje, poručio je Vuković.

Oko dvije tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalaze se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Štrajk se ne prekida, neće stati i ide u punom kapacitetu, samo ćemo još rigoroznije krenuti u ostvarivanje naših ciljeva i nećemo otići odavde dok nas napokon ne pozovu na pregovore, istaknuo je tijekom jučerašnjeg prosvjeda predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar Ivica Anić.

Oglasio se muškarac koji je napao vozača tijekom prosvjeda u Mostaru: Pogriješio sam

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.