Zdravstveni radnici HNŽ-a traže hitnu smjenu ministra Opsenice zbog medijskog nastupa – Jabuka.tv

Zdravstveni radnici HNŽ-a traže hitnu smjenu ministra Opsenice zbog medijskog nastupa

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ zahtijevaju od Vlade HNŽ hitnu smjenu ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a Gorana Opsenice zbog “skandaloznog medijskog nastupa”.

Zbog skandaloznog nastupa resornog ministra zdravstva dr. Gorana Opsenice sinoć u programu na jednoj televiziji, a posebice radi vrijeđanja i omalovažavanja zdravstvenih radnika u HNŽ-u, tražimo od županijske Vlade njegovu smjenu.

Sramotno je da ministar Opsenica ima obraza da, nakon toliko naših dopisa, zahtjeva i pokušaja da se sjedne za pregovarački stol u javnom eteru, pokušava poniziti i omalovažiti njihove predstavnike radi njihovog kritičkog odnosa prema njegovom radu na čelu resornog ministarstva i samog njegovog odnosa prema zdravstvenim radnicima.

Očekujemo pismeno očitovanje Vlade HNŽ-a po našem zahtjevu, stoji u priopćenju Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ.

Podsjećamo kako su zdravstveni radnici HNŽ-a u ponedjeljak, 30. studenoga, najavili kako će 10. prosinca u 8 sati stupiti u generalni štrajk koji će, kako su kazali, trajati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Vlada HNŽ započinje pregovore sa zdravstvenim radnicima

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.