Zdravstvena usluga u HNŽ-u svakim danom sve lošija

Unija socijaldemokrata (USD) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) navodi kako je zdravstvena usluga u HNŽ-u svakim danom sve lošija, a takvo stanje se pravda nedostatkom sredstava i neredovnim uplatama u fond zdravstvenog osiguranja.

U priopćenju za javnost USD-a navodi kako je HNŽ jedina županija koja ne šalje pacijente na banjsko liječenje, popis ortopedskih pomagala na koja invalidi imaju pravo je vrlo oskudan, a i do njih je vrlo teško doći, pravo na neka ortopedska pomagala imaju odrasle osobe ali ne i djeca, a rodilje u HNŽ-u nemaju porodiljnu naknadu već samo jednokratnu pomoć.

To je samo dio problema s kojima se pacijenti u HNŽ-u susreću, a osnovni razlog svih spomenutih problema je nedostatak novca, navodi USD.

S druge strane, Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ-a unatoč tome troši novac na stvari poput nabavke skupog namještaja i računalne opreme za svoje zaposlenike kojih je, kako tvrdi USD, duplo više nego što je potrebno.

“Jasno je da je ZZO HNŽ-a potpuno izgubio kompas i vezu sa svojim pacijentima koji ga na kraju krajeva i financiraju. Pod hitno bi trebalo o ovom problemu javno i što glasnije progovoriti, jer bi nam se moglo desiti da se zdravstveni sustav u HNŽ-u uruši. Rješenje ovog problema je relativno jednostavno. Na čelo zavoda bi trebalo dovesti malen, ali stručan tim liječnika i ekonomista koji bi novac preusmjeravali u cilju pružanja zdravstvenih usluga, a ne u, za pacijente, beskorisne projekte”, stoji na kraju priopćenja za javnost Unije socijaldemokrata.

(Fena)

Nema komentara

  • Jadan onaj ko završi u bolnici samo to znam, ne zna se jesu li gore sestre ili doktori, naravno čast pojedincima, ali sve drugo je strava i užas, nemaju osnovnih stvari, a uslugu da ne spominjem…………….. 🙁

  • Nije istina, ja imam drugačije iskustvo…mogu samo pohvaliti osoblje u bolnici, od servirke do doktora. Ali možda to zavisi od pojedinaca i odjela…

  • Radi li još ona plava iz HDZ-a-prvo urla na tebe što nemaš potvrdu o redovitom studiranju, pa kad je platiš 2 KM i doneseš onda kaže niste trebalu, tko vam je to rekao, ili ona star babuskara, ovjerava knjižicu pola sata, nešto kao tipka, programira, o majko mila, naravno da nikad nisu svi za šalterom u isto vrijeme, već stalno neko ruča ili kaki.

  • He-he iako nije za smijanje, ali slicno mi se znalo dogoditi, prvo traže to što nemaš, a onda te iste osobe kažu nema potrebe donositi tu dokumentaciju. Mislim da ima jako cudnih sluzbenika!

  • Skrio je dok ne prođu izbori , izgleda kao boca od oranžine , okrenuta naopako,,,,,,,,..jadne te male kad se rodi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.