Zdravko Mamić u tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj: U proračun uplatio 45 milijuna kn

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni proračun navedena 52 milijuna kuna.

Točnije, navodno je uplaćeno još 45 milijuna kuna, budući da je Uskok već ranije imao blokiranih 7 milijuna kuna koje je Mamić najprije bio položio kao jamčevinu da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz kaznenoga djela.

Ovu informaciju o nagodbi Mamića i države potvrdilo je za Jutarnji list više osoba dobro upućenih u slučaj. Prema izvorima Jutarnjega lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkoga Županijskoga suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u hrvatski državni proračun najveći je misterij čitave priče, a nitko od izvora Jutarnjeg ili nije znao ili nije želio govoriti o porijeklu novca.

(www.jabuka.tv)18 komentara

 • Pa zasto nesretnice,a tvrdis da te progone i da nista nisi uzeo.
  Ili se spremas na povratak u Hrvatsku pa da su blazi prema tebi,lopino.

 • Cekaj malo. Pa sto je vratio ako kaze da nije klepio. A sad predmet od 200 mil. Oce li i to uplatit pa rec ma to je politicki progon. Aje ti naberi iz Hercegovine pod hitno, radi ovakvih ko on i kutle nas citava Hrvatska gleda ko lopove

 • Ovdje drzava veci lopov od Maminja. Novac trebao ici dinamu od transfera po ugovoru Luke Modrica. Mamicevim vezama i kako su njegovi ljudi na svim pozicijama u Dinamu oni se odrekli tih potrazivanja od Maminja. Sada drzava RH uzima nesto sto njoj ne pripada. Ako je prava drzava novac ce uloziti u Dinamo jer je to njihovo. Naravno prvo pocistiti one koji su se odrekli tog novca u ime Maminja… Znaci love ima.

 • Koji je ovo kriminalac lako što je državu zajeba nego zajeba je on klub 5 puta toliko para, disu sad oni što su govorili da ga politika gonja, što bi vraća nešto ako nisi kriv, da si prav nebi nikad u hercegovinu ni dolazio kenjčino jedna stara

 • E, moj Maminjo, đžaba si krečio rekli bi oni iz ovog naroda koji nemaju-pojma ni o funkcioniranju kluba, prodaj i kupovini igrača koje je svagdje u Europi zakonito i legalno, osim u komunističkoj Republici Hrvatskoj koja je od devedeset i devete godine, posle smrti prvog hr.predsjednika F.Tuđmana -sljednica i nasljednica propale tvorevine zvane Socijalistička Republika Hrvatska!
  Kako češ ti nekom objasnit da je Zdravko Mamić u Dinamu kao menager ili što več jeste ,direktor i slično, prodao u zadnjih dvadeset godina više od trideset igrača koji su ponikli u Dinamu ili bilo odakle došli u Dinamo, tu napravili kakvu takvu karijeru i nakon Dinam završili u većim europskim klubovima.
  Svagdje u Europi bi takvog čovjeka cjenili, uvažili i držali kao kap vode na dlanu jer takav čovjek je suvlasnik kluba i dobar dio zarađenog novca ulaže u Klub!
  Svagdje u Europi to je zakonski legalno osim u Hrvatskoj!
  Sudska i pravosudna mafija iz komunističkih vremea , hoće sebi dio kolača i to je to.To je čisti reket naspram Zdravla Mamića i to je sve istina!
  Z.Mamić je prodao igrača za otprilke 220 milijuna eura zadnjih dvadeset i nešto godina?
  Ako je zaradio barem trećinu od tog novca , toliko zarade svi menageri u Europi u čemu je problem?
  Nije platio porez, nemojte me nasmijavat!
  Čovjek jednostavno ne može nadavati novca zakonskoji političkoj mafiji koliko oni mogu uzeti i primiti i u tom grmu ležo zec!
  Z Mamić jednostavno nije dužan dok je živ plaćati reket , nitko od nas ,kao i on ne bi na to doživotno pristao.”
  Umjesto da mu dignu spomenik u Zagrebu kako mi reče jedan poznati sportaš,,oni ga proganjaju kao kriminalca a da nije njega Dinamo bi bio prosjački klub kojim vlada divlja ulica i parazitizam kao u Hajduku!

 • Mazatela sta ga branis.Jadni smo mi ako nam vaki vode klubove i drzavu.On se bogatio na tudem znoju.Malojletnike pretvarao sebi u novac.Ja ga se stidim pa nek mi zamjeri ko hoce.

 • Ovakve kao mamic treba kaznit novcano i pustit ih da rade a ne zatvarat u zatvor. Mamic zna zaradit pare i to je dosta puta dokazao. Umjesto da ga puste da zaradjuje oni ga gonjaju. Pusti ga nek krsi zakon pa ga opleti po dzepu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.