Široki Brijeg: Požar na Duhanskoj stanici pod kontrolom, vatrogasci dežuraju

Na krovu zgrade stare Duhanske stanice u središtu Širokog Brijega u četvrtak je izbio požar.

Vatrogasci su na terenu od ranoga jutra.

Stanje je nepromijenjeno, požar je pod kontrolom. Daske tinjaju, raspodijelili smo dežure i trenutno je kod Duhanske stanice pet vatrogasaca. Na području Širokog Brijega ima još aktivnih požara, tako da su ostali vatrogasci izašli na te terene, kazali su iz PVP Široki Brijeg za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo kako je prošlim godinama zabilježeno više požara u bloku oko Duhanske stanice, a druga veća zgrada je potpuno devastirana od većeg požara 2013. godine.

Požar na Duhanskoj stanici u Širokom Brijegu: Vatrogascima otežan posao

(www.jabuka.tv)10 komentara

 • Požar je podmetnut po nalogu politike, slijedi privatizacija poput Skola i drugih tvrtki u režiji HDZ-a. Podmetni vatru neka cijena bude manja, a nama dobro u potpisu HDZ.

 • kad je već imaju namjeru uništit….ne bi bilo loše da odradr kontrolirano rušenje….
  a ne da nas svake godine guši ovo tinjanje vatre….

 • Kokošari iz političke škole kumrovačke prevencije ne znaju što bi sami sa sobom a kamoli sa spomenikom jednog vremena odnosno prekrasne kamene ljepotice Kao ova naša Duvanska stanica.
  Š to mi imamo od povjesnih i arheoloških ostataka našeg opstanka na ovim prostorima osim Crkve na Brigu i Duvanske stanice?
  Sve što smo od ranog srednjeg vjeka imali ili su porušili Avari/BAZILIKA U Mokrom/ brojne Crkve, kapelice i sakralni objekti koje porušiše divlje osmanlijske i azijatske horde s istoka ili komunistički zlotvori, ubojice i neljudi koji nas poubijaše u dvadesetom stoljeću i još izvršiše i kulturni genocid nad svime što je nosilo naše ime i naš pečat..
  Ali , najgori su ovi naši kokošari koji nekim čudnim spletom političke transvesije završiše u politici ili na drugim važnim i važnijim mjestima odlučiivanja o svemu bitnom što bi nas se trebalo ticati i doticati..
  Nesposobni i neuki, jalovi, i neučinkoviti, neobrazovani i ispodprosječni,zaposješe mjesta kojima nisu dorasli i upropastiše više -manje sve čega se dotaknu.
  Rodbinske veze kao u tursko doba /ni komunisti se nisu usudili ići daleko kao oni /nepotizam , neznanje, korupcija, jalovost i bezidejnost svake pokušane incijative-njihovo su drugo i pravo ime.
  S takvima može propasti ne samo Duvanska stanica kao jedan od dva “moderna “simbola Širokog Briga nego bi propala i naša širokobriška ljepotica Crkva UBDM na Brigu kad bi kojim slučajem ovi !znalci” preuzeli brigu o njoj.
  Možemo samo plakati i proklinjati hudu sudbinu koja nam podari ovakve neznalice, trbuhozborce i provincijske trećorazredne neznalice kao one koji bi nas trebali voditi i usmjeravati.

  Dobro znamo kakvi su i koliko malo vrijede.Opet , uzalud , svi oni koji imaju ikakav interes , makar i jedan besplatan ručak ili mizeran poticaj glasaju i glasat će za takve makar nas svojim neznanjem i nebrigom za kulturne i povjesne spomenike našeg postojanja i obitavanja -bacaju u jad i brigu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.