Zdravko Mamić stigao u Sud BiH

Zdravko Mamić, savjetnik NK Dinamo koji je u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, stigao je u Sud BiH u društvu svog odvjetnika Zdravka Rajića.

Kako javlja Avaz.ba s mjesta događaja, u Sudu BiH danas je zakazano novo ročište Mamiću, a tiče se zahtjeva hrvatskog pravosuđa da se Mamić izruči Hrvatskoj.

Podsjećamo, Sud BiH ranije je odbio takav prijedlog, ali je, prema žalbi Tužiteljstva BiH, ukinuo prvostupanjsko rješenje i odluka je vraćena na razmatranje Izvanraspravnom vijeću.

No, Tužiteljstvo BiH, nakon što je prije mjesec dobilo dokumentaciju od Ministarstva pravde Hrvatske, poslalo je Sudu BiH prijedlog, u kojem navodi da ne postoje uvjeti za Mamićevo izručenje.

Saga se privodi kraju: Nema uvjeta za Mamićevo izručenje

Danas će o tome sutkinja Tatjana Kosović, nakon što sasluša strane u postupku, izvijestiti Izvanraspravno vijeće, a koje će u daljnju proceduru upoznati i ministra pravde BiH Josipa Grubešu.

Međutim, riječ je o pukoj proceduri, jer Mamić kao bh. državljanin ne može i neće biti izručen Hrvatskoj, a ni prema uvjetima sporazuma dviju država, kazneno djelo za koje se tereti uopće nije obuhvaćeno.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.